Španski "Hola" tako o potovanju v Slovenijo

Foto: Profimedia Soča Foto: Profimedia soča Foto: Profimedia Ljubljanski grad Foto: Borut Lozej Park Škocjanske jame Foto: Profimedia piransko obzidje Foto: Arhiv ZVKDS Aljažev stolp Triglav
Slovenija poseduje pravo spontano lepoto, ki je še vedno neokrnjena in se ne trudi po vsej sili ustrezati vsem turistom, pišejo Španci.
Oglej si celoten članek

Kot bistven del slovenske privlačnosti opisujejo njen rustikalni čar ter vero v naravne dobrine in z naravo povezana urbana območja.

Zato in zaradi svoje sočne zgodovinske dediščine je po njihovi oceni zanimiva destinacija.

Manj poznani Deset slovenskih krajev, ki jih tujci obožujejo

"Vsekakor preseneča, da lahko tako majhen prostor koncentrira toliko čudežev," pravijo. Dodajajo, da je narod, ki je dolgo pripadal avstro-ogrski monarhiji in je bil nato del Republike Jugoslavije, ohranil nekaj najlepših naravnih krajin na stari celini. 

"Zaradi številnih naravnih znamenitosti in ker je destinacija najprimernejša za uživanje na prostem, je državo priporočljivo obiskati spomladi in jeseni, ko je pokrajina najlepša. Maj je najboljši mesec za vadbo raftinga, september pa je najboljši mesec za vzpon na Triglav," svetujejo.

V Sloveniji Križna jama: kako na vožnjo po podzemnih jezerih

Med destinacijami, ki so jih izpostavili so klasični Bled, Ljubljana in Piran, Triglavski narodni park, reka Soča in Škocjanske jame.

Foto: Žurnal24 Triglavski narodni park

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.