Popotnik
2253 ogledov

Španski "Hola" tako o potovanju v Slovenijo

soča
1/6
Shutterstock 11. Slovenija
Slovenija poseduje pravo spontano lepoto, ki je še vedno neokrnjena in se ne trudi po vsej sili ustrezati vsem turistom, pišejo Španci.

Kot bistven del slovenske privlačnosti opisujejo njen rustikalni čar ter vero v naravne dobrine in z naravo povezana urbana območja.

Zato in zaradi svoje sočne zgodovinske dediščine je po njihovi oceni zanimiva destinacija.

Novi festival se širi tudi v Šmartno, ki bo do nedelje živelo za film, pravljice Manj poznani Popotnik Deset slovenskih krajev, ki jih tujci obožujejo

"Vsekakor preseneča, da lahko tako majhen prostor koncentrira toliko čudežev," pravijo. Dodajajo, da je narod, ki je dolgo pripadal avstro-ogrski monarhiji in je bil nato del Republike Jugoslavije, ohranil nekaj najlepših naravnih krajin na stari celini. 

"Zaradi številnih naravnih znamenitosti in ker je destinacija najprimernejša za uživanje na prostem, je državo priporočljivo obiskati spomladi in jeseni, ko je pokrajina najlepša. Maj je najboljši mesec za vadbo raftinga, september pa je najboljši mesec za vzpon na Triglav," svetujejo.

Križna jama V Sloveniji Popotnik Križna jama: kako na vožnjo po podzemnih jezerih

Med destinacijami, ki so jih izpostavili so klasični Bled, Ljubljana in Piran, Triglavski narodni park, reka Soča in Škocjanske jame.

Triglavski narodni park | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main