Kaj potrebujem za odhod na Hrvaško?

Foto: A. Š.
Foto: A. Š.
Preverili smo, kaj potrebujete v tem trenutku za prehod meje s Hrvaško, kjer se že začenja turistična sezona ...
Oglej si celoten članek

"Glede na staro odločbo je najpomembnejša sprememba, da od 9. aprila 2022 ni več prepovedi vstopa, ne glede na to, iz katerih držav in iz katerih razlogov se prihaja v Republiko Hrvaško," so nam pojasnili v Hrvaški turistični skupnosti. 

Osebe, ki prihajajo z območja EU, tako ne potrebujejo več covid potrdila. Državljanom tretjih držav pa za vstop na Hrvaško ni treba dokazovati razlogov za prihod, še vedno pa potrebujejo covid potrdilo.

Številni zanimivi dogodki

"Pred nami so prvomajski prazniki in na Hrvaškem se vrstijo različni dogodki, ki že komaj čakajo na svoje goste," so veseli v Hrvaški turistični skupnosti. Dodajajo, da je dogodkov res veliko, tako športnih kot tudi kulinaričnih, enoloških, kulturnih … 

Spomladanska zgodba v Karlovcu

"Letošnja pomlad v Karlovcu vam bo vrnila nasmeh na obraz. Čakajo vas namreč številna doživetja – obiščite lahko Aquatico, osupljiv sladkovodni akvarij, okusite posebne ribje menije ali se enostavno sprostite na eni izmed štirih karlovških rek. Zeleni parki so mesto, kjer se boste lahko sproščali ob klasični glasbi, med tem ko se vaši otroci lahko prepustijo brezskrbni igri. Doživetij je neskončno, to polmlad izberite Karlovac," opisujejo. 

Foto: Marin Stanišić Karlovac

Potovanje po okusih Krka 

Predlagajo tudi, da se odpravite na pot in raziščite okuse Krka: "S to kampanjo mesto Krk vse do sredine maja vabi svoje goste, da obiščejo številne restavracije, kjer lahko poskusijo jedi narejene izključno iz lokalnih živil, kar jim omogoča, da izkoristijo vse prednosti svežih okusov, gostom pa pričarajo edinstveno izkušnjo. Ne glede na to ali se boste odločili za klasiko kot so denimo krške šurlice ali za bolj sodobne kombinacije kot je na primer sladoled s krškim pršutom – eno je sigurno – to kulinarično izkušnjo si boste zapomnili za vedno!"

Parenzana – simbol prijateljstva

Parenzana je bila ozkotirna železnica, ki je v skupni dolžini 123 km povezovala 33 istrskih mest. Zgrajena leta 1902 je delovala vse do leta 1935, ko so jo ukinili in nadomestili z avtobusi. Danes so deli Parenzane preurejeni v edinstveno pešpot in kolesarsko stezo. Dejstvo, da se trasa Parenzane danes razteza skozi tri države — Italijo (13 km), Slovenijo (32) in Hrvaško (78 km) — krepi njeno simboliko prijateljstva. Brošuro in zemljevid lahko najdete na spodnji povezavi.

Bioekološko – edukacijski center Virovi

"Če imate radi aktivne počitnice in naravo, če Iščete novo, še neodkrito mesto? Morda niste vedeli, da se na območju mesta Otok, v Spačvanskem gozdu na edinstvenem Viru, nahaja majhna oaza miru," pojasnjujejo pri HTS. Dodajajo, da je to lahko samo vaš kotiček raja, v katerem lahko opazujete ptiče, kolesarite po urejenih kolesarskih stezah, vozite s solarno ladjo, se z meditacijo revitalizirate in napolnite z energijo v samem srcu gozda. Izberite svojo priljubljeno aktivnost in užijte vsak posamezni trenutek.

Foto: Srđan Hulak Virovi

Vinodar – festival vina

V Daruvarju od 28. maja do 5. junija 2022 lahko obiščete festival vina, na katerem boste lahko na enem mestu spoznali vso bogastvo regijskih vinarjev, tradicionalne izdelke ter se udeležili različnih izobraževanj za majhne in velike. Ljubitelje vrhunskih vin bo zagotovo navdušila kolesarska tura Vinotour, izjemno uspešen in obiskan Wine & Walk po tamkajšnjih vinogradih, likovna kolonija Wine&Art ter vinska razstava na gradu grofa Janković.

Foto: arhiv TZŽ BBŽ Daruvar

Spomladanski Zadar Street Food Festival

Zadar Street Food Festival pa po njihovem opisu ponuja edinstveno kulinarično in urbano doživetje, razdeljeno na dva dela - pomladno in jesensko različico. Na eni najlepših lokacij v mestu Zadar, imenovani Puntamika, bodo obiskovalci lahko uživali v preprostih, a odličnih jedeh zadrskih gostincev. Tukaj boste našli vse, od različnih vrst gurmanskih burgerjev do ribjih in mesnih dobrot ali posebnih pic Pinsa in še marsikaj drugega Na voljo bodo vrhunski koktajli in omamna vina zadrske regije. 

Avto Starši, pozor, ko kupujete kolesarsko čelado za otroka Magazin Za to vročo tetovažo znane Slovenke tiči ganljiva zgodba

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.