Ta svetovno znana znamenitost odslej zaprta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi nevarnosti zemeljskih plazov zaprli priljubljeno plažo v Grčiji.
Oglej si celoten članek

Grško plažo Navagio, na kateri ležijo razbitine nasedle tovorne ladje, pozna večina popotnikov. Krasi številne razglednice in vsako poletje privabi na tisoče turistov z vseh koncev sveta. A kopanje in poležavanje ob rjasti ladji letos ne bo mogoče, saj so grške oblasti plažo zaprle.

Foto: Profimedia Zakintos

Nevarnost zemeljskih plazov na plaži Navagio, katere ime pomeni brodolom oziroma razbitje ladje, je po navedbah grškega ministrstva za turizem posledica erozije ob robu plaže. Ta namreč leži pod 200-metrskim klifom in je dostopna le s čolnom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Plaža Navagio je ime dobila po ostankih tovorne ladje, ki je tam doživela brodolom pred skoraj 40 leti. Plaža je prav zaradi klifa, ki jo obkroža, priljubljena tudi med ljubitelji ekstremnih športov.

neverjetno Takšne turistične atrakcije zagotovo še niste videli

Foto: Profimedia Plaža tihotapcev Leta 2018 je bilo v zemeljskem plazu na plaži, ko je s klifa zdrsnila ogromna skalna plošča, poškodovanih sedem ljudi, vključno z družino čeških turistov. 34-letno Čehinjo so takrat hospitalizirali zaradi zlomljenega vretenca, njen mož in dva otroka pa so utrpeli lažje poškodbe.

 

dopust Te države bo letos obiskalo največ Slovencev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.