Popotnik
5671 ogledov

Takšne turistične atrakcije zagotovo še niste videli

lebdeče letovišče Profimedia
V Združenih arabskih emiratih načrtujejo osupljivo turistično atrakcijo. Bi jo upali preizkusiti?

V gorah blizu tretjega največjega mesta v Združenih arabskih emiratih – mesta Šardža, je v načrtu edinstvena turistična nastanitev. Poimenovali so jo The Floating Retreat oziroma lebdeče letovišče.

New York Manhattan sončni zahod Popotnik Economist Intelligence Unit: To je najdražje mesto na svetu

Nenavaden turistični kompleks bodo sestavljale šotorom podobne prizmaste enote, a te ne bodo trdno nameščene na tleh, temveč bodo visele med dvema skalnima grebenoma. Kot so pojasnili v dubajskem arhitekturnem biroju Ardh, ki je zasnoval to edinstveno strukturo, gre za "kombinacijo pustolovščine na prostem ter udobja in luksuza sodobnega bivanja".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ardh / أرض (@ardh.ae)

Vsaka enota bo gostom ponujala vse potrebno za udobno in razkošno bivanje, so zagotovili arhitekti, ki gostom prav tako obljubljajo občutek kampiranja v naravi.

lebdeče letovišče | Avtor: Profimedia Profimedia

"Šotori" tudi ne bodo povsem fiksni, mogoče jih bo spuščati in dvigati. To bo gostom omogočalo ogledati si okolico iz različnih zornih kotov.

Ivjana Banič Magazin Rajsko! To je novi dom naše voditeljice Albanija Turizem Popotnik Turizem: Albanija prehitela vse države v Evropi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice