Popotnik
7407 ogledov

"S fantom sem živela v kombiju. Tega sem se naučila ..."

Goose Bay Nova Zelandija Profimedia
Njuno potovanje je bilo polno neprespanih noči, polnih dni, prepirov in objemanja.

Obstaja precej znana teorija, da potovanje končno določi, ali spadaš z nekom skupaj ali ne.

Shannon Ullman, urednica in pisateljica, se je odločila preizkusiti to teorijo. "S fantom Joshom sva prešla s potovanjem na drugo stopnjo, saj nisva samo potovala, ampak tudi skupaj živela, čeprav je bil najin dom kombi," je povedala Shannon.

Odkrivanje Nove Zelandije

Josh in Shannon sta nameravala tri mesece potovati po Novi Zelandiji. Ker je trenutno potovanje s kombijem zelo priljubljeno, sta se odločila kupiti kombi, ki ima posteljo in kuhinjske pripomočke. Od tistega dne naprej, je bil to njun novi dom.

Njune noči so bile prežete z nemirnim spancem, dnevi pa polni pustolovščin in odkrivanja novih lepot. Pogosto sta se morala ustavljati zaradi njenega, kot pravi, majhnega mehurja. Prav tako sta se pogosto izgubljala, parkirala na naključnih ulicah za par minut nujnega spanca in poskušala ugotoviti, od kod prihajajo nenavadne vonjave.

Seveda ni manjkalo prepirov o neorganiziranosti in neredu ter seveda o izbiri glasbe. Kuhala sta izmenično, čeprav je bila ona vedno zadolžena za hranjene Josha s prigrizki, medtem ko je vozil.

"Bila sva kar dobra ekipa. Življenje v kombiju ni brezskrbno, zato je ekipno delo nujno," je povedala Shannon.

Vse slabe, strašne in vznemirljive izkušnje v kombiju so njun odnos spremenile na bolje in preobrazile njuno ljubezen. Na potovanju se je naučila teh šest stvari:

1. Tabuji o telesu so bili razbiti.

Postala sta zelo odprta s telesnimi funkcijami, saj ni bilo nobene zasebnosti v tako majhnem prostoru. Ker se nista uspela nikjer prhati, je bil kombi poln smradu in telesnih vonjav, vendar se vseeno nista odpovedala objemanju.

2. Razumela sta prednosti in slabosti drug drugega.

Večinoma je bila Shannon tista, ki je kupovala in kuhala hrano, Josh pa je vozil in popravljal kombi. Delila sta si nalogo iskanja zanimivih krajev za obisk, kjer je ona urejala kombi, Josh pa je je izbral najboljše potovalne poti.

3. Skupaj sta se naučila sprostitve.

Drug drugega ne moreš ves čas zabavati in na koncu sta si oba zaželela malo tišine in časa zase. Brala sta knjige, poslušala podkaste in risala, tako sta si psihično oddahnila drug od drugega.

4. Spoznala sta, da je njuno razmerje varno.

"Ko si zdoma, je dobro imeti nekoga zraven, ki mu popolnoma zaupaš," je povedala Shannon. Ekipno delo, ki je bilo temelj njunega potovanja, je samo še dodatno poglobilo njuno zvezo. Spoznala sta, da se lahko zaneseta drug na drugega in si medsebojno pomagata. Imela sta popolno zaupanje v njuno zvezo, kar jima je podarilo čudovito izkušnjo.

5. Prenašala sta muhe drug drugega.

Oba sta imela navade, ki so drugemu šle v nos. Shannon ga je vsako noč zbudila, da gre z njo na stranišče, on pa je predolgo časa razmišljal o enostavnih stvareh. V kombi je pogosto pripeljala potepuške mačke, on pa je tako dolgo časa pustil hrano v hladilniku, da je zgnila. Čeprav sta se spravljala ob živce, nikoli nista obupala drug nad drugim.

6. Drug drugega sta navdihovala.

Čeprav je lahko življenje v kombiju včasih dolgočasno in naporno, sta vseeno drug drugega navduševala. Ko je eden izmed njiju imel slab dan, mu je drug stal ob strani in bodril.

"Ne bi vedno živela v kombiju, vendar nama je ta izkušnja veliko podarila," je še poudarila Shannon.

potni list, letalska karta Popotnik Za toliko bo Ryanair dvignil cene
Komentarjev 5
  • mph2 11:59 10.oktober 2022.

    1. ni opravičila za pomanjkanje higiene. Vsaj v Ameriki pa tudi kje drugje imajo noč in dan odprte fitnese, kjer se lahko taki včlanijo in imajo reden tuš.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 08:04 10.oktober 2022.

    vprašanje za 10 EUR - sta zdaj še vedno skupaj? Ker, po drugi strani, na potovanju se ne boš šel kregat in ločevat, saj je prevozno sredstvo in bivalisce eno samo in po pravici povedano, ta drug nima kam it. ...prikaži več Zato že podzavestno stremiš k temu, da ostaneš povezan.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 07:33 10.oktober 2022.

    Tudi doma ni drugače in temu se reče življenje.Ljubezen je čisto drugačna v resničnem svetu ,ne pa iskanje popolnosti in ne vem kaj.