Popotnik
2922 ogledov

Za toliko bo Ryanair dvignil cene

potni list, letalska karta Žurnal24 main
Zaradi naraščajočih stroškov bo Ryanair zvišal cene letalskih vozovnic.

Zaradi naraščanja stroškov goriv se je irski nizkocenovni prevoznik Ryanair odločil za zvišanje cen letalskih vozovnic, je danes za nemško tiskovno agencijo dpa povedal vodja Rynaira v Nemčiji Andreas Gruber. Kot je napovedal, se bo povprečna cena letalske karte v petih letih najverjetneje dvignila s 40 na 50 evrov.

Pri Ryanairu poskušajo vpliv naraščajočih cen goriv blažiti s sklepanjem terminskih pogodb za njihov nakup s fiksnimi cenami in nakupi poceni kerozina na zalogo, a kljub temu se posledicam povsem ne morejo izogniti, je izpostavil Gruber.

Po njegovi oceni v teh gospodarsko zaostrenih razmerah sicer še naprej ohranjajo prednost pred ostalimi tekmeci v panogi. "V času recesije bo več ljudi pozornih na ceno vozovnic," je prepričan Gruber.

Kar zadeva zviševanja cen vozovnic, Rynair v primerjavi z drugimi letalskimi družbami ni osamljen primer. Dvige cen vozovnic so že napovedali tudi v nemški letalski družbi Lufthansa.

Kot še poroča nemška tiskovna agencija dpa, trenutne napovedi kažejo, da se za irskega nizkocenovnega prevoznika zaključuje obdobje občutnih padcev števila potnikov, ki ga je prinesla pandemija covida-19. V poslovnem letu, ki traja od aprila 2022 do marca 2023, naj bi Ryanair v Evropi prepeljal 166 milijonov potnikov, kar je precej nad predpandemično ravnjo.

Gruber pričakuje, da bodo v naslednjem poslovnem letu zabeležili še višje število potnikov, in sicer prek 185 milijonov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • sandi76 20:07 26.september 2022.

    Ne razumem njihovega argumenta. Zaradi naraščajočih cen goriva.... ampak v svetu gre cena nafte dol !!