Tako želijo privabiti goste

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Otok, ki trenutno še sameva, je pred začetkom poletnih dopustov za vse goste pripravil prav posebno ponudbo.
Oglej si celoten članek

Turizem je lani predstavljal okoli 15 odstotkov ciprskega BDP-ja, zato si vlada prizadeva čim prej zagnati omenjeno panogo. "Udarec je izjemen in zdaj se trudimo po najboljših močeh, da bi rešili preostanek sezone," je dejal namestnik ministra za turizem Savvas Perdios.

Kot poroča britanski BBC, je ciprska vlada predstavila sveženj ukrepov, katerih cilj je znova pritegniti turiste na ta sredozemski otok, ki se je z virusom dobro spopadel. Ciper je potrdil 939 okužb s koronavirusom, umrlo pa je 17 ljudi.

Slovenija Tako bodo skušali rešiti turizem

Del iz svežnja ukrepov, ki ga je pripravila ciprska vlada, je tudi prav posebna ponudba, s katero se je vlada zavezala, da bo krila stroške dopustovanja vsakomur, ki bi bil pozitiven na testu na novi koronavirus, potem ko bi letoval na njihovem otoku. Kot je sporočila vlada, bo tako bolnikom kot tudi njihovim svojcem plačala namestitev, zdravila in hrano. Turisti bodo "morali kriti le stroške prevoza na letališče in letalske vozovnice". 

Prav tako nameravajo oblasti tudi odrediti bolnišnico s stotimi posteljami posebej za turiste, ki bodo na testih pozitivni, pa tudi več t. i. karantenskih hotelov za njihove družine, poroča BBC.

Foto: Profimedia Paphos, Ciper

Letališče bodo odprli 9. junija

Evropske vlade se v zadnjih dneh intenzivno dogovarjajo, kako postopoma odpreti meje, da bi rešile poletno turistično sezono. Ciper namereva svoje letališče 9. junija odpreti državam s podobno epidemiološko sliko, vključno z Nemčijo, Grčijo, Izraelom in Malto. Seznam bodo osveževali tedensko.

Po navedbah Perdiosa naj bi Britanci in Rusi, ki skupno predstavljajo več kot polovico vseh dopustnikov na Cipru, na otok lahko leteli julija.

Slovenija Takšno poletje je pred nami Turizem Turizem: Hrvati že dvigajo cene

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.