Te tri slovenske atrakcije tudi v Praškem gradu

Foto: Borut Lozej Park Škocjanske jame
Izbrali so te tri slovenske bisere ...
Oglej si celoten članek

V okviru razstave Od Alp do Krasa lahko obiskovalci Praškega gradu spoznavajo tudi nekatere slovenske turistične atrakcije. Kot so sporočili iz kamniškega zavoda za turizem, šport in kulturo, je v času pred glavno turistično sezono v Pragi na ogled 22 fotografij Parka Škocjanske jame, Arboretuma Volčji Potok in srednjeveškega mesta Kamnik.

"Ker je Praški grad ena najbolj obiskanih evropskih znamenitosti, je to dobra promocija za vse tri omenjene destinacije in za Slovenijo," so poudarili v kamniškem zavodu.

Kot so še izpostavili, Kamnik velja za enega od najlepših srednjeveških mest v Sloveniji, Arboretum Volčji Potok predstavlja biser slovenske vrtne kulture, Škocjanske jame pa so še vedno edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, ki je samostojno vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine.

Razstavo Od Alp do Krasa, ki si jo lahko obiskovalci Praškega gradu ogledajo do 22. maja, spremlja tudi nagradna igra. Med tistimi obiskovalci, ki bodo fotografije iz razstave delili na družabnem omrežju Instagram in jih označili s ključnikom fromtheAlpstoKarst, bo Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsak dan izžrebal nekoga, ki bo dobil vstopnico za Volčji Potok, Škocjanske jame ali pa trnič z Velike planine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.