Popotnik
612 ogledov

Te tri slovenske atrakcije tudi v Praškem gradu

Park Škocjanske jame Borut Lozej
Izbrali so te tri slovenske bisere ...

V okviru razstave Od Alp do Krasa lahko obiskovalci Praškega gradu spoznavajo tudi nekatere slovenske turistične atrakcije. Kot so sporočili iz kamniškega zavoda za turizem, šport in kulturo, je v času pred glavno turistično sezono v Pragi na ogled 22 fotografij Parka Škocjanske jame, Arboretuma Volčji Potok in srednjeveškega mesta Kamnik.

"Ker je Praški grad ena najbolj obiskanih evropskih znamenitosti, je to dobra promocija za vse tri omenjene destinacije in za Slovenijo," so poudarili v kamniškem zavodu.

Kot so še izpostavili, Kamnik velja za enega od najlepših srednjeveških mest v Sloveniji, Arboretum Volčji Potok predstavlja biser slovenske vrtne kulture, Škocjanske jame pa so še vedno edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, ki je samostojno vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine.

Razstavo Od Alp do Krasa, ki si jo lahko obiskovalci Praškega gradu ogledajo do 22. maja, spremlja tudi nagradna igra. Med tistimi obiskovalci, ki bodo fotografije iz razstave delili na družabnem omrežju Instagram in jih označili s ključnikom fromtheAlpstoKarst, bo Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsak dan izžrebal nekoga, ki bo dobil vstopnico za Volčji Potok, Škocjanske jame ali pa trnič z Velike planine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.