Še nikoli toliko Michelinovih restavracij: Čaka nas kulinarični praznik leta

Foto: Saša Despot teden restavracij Foto: Teden restavracij Teden restavracij
Med 10. in 19. oktobrom bo Teden restavracij, ki bo prelomil vse dosedanje rekorde – na njem bo sodelovalo kar 117 vrhunskih restavracij.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji bo med 10. in 19. oktobrom znova potekal Teden restavracij, eden najbolj priljubljenih kulinaričnih dogodkov pri nas, ki gastronomske užitke približa širši javnosti po dostopnejših cenah. Slovenski Teden restavracij sicer poteka že od leta 2012, a organizatorji poudarjajo, da bo tokrat še posebej rekorden.

Rekordno število Michelinovih priporočil

Na Tednu restavracij še nikoli ni sodelovalo toliko restavracij z Michelinovim priporočilom kot letos – kar 40. Organizatorji poudarjajo, da je ta številka dokaz, da so slovenske gostilne in restavracije iz leta v leto boljše in bolj prepoznavne tudi v mednarodnem prostoru.

Foto: Teden restavracij Teden restavracij

Skupno se bo predstavilo 117 restavracij, od tega jih bo šest sodelovalo prvič. V izboru jesenskega Tedna restavracije 2025 najdemo kar tri restavracije z eno Michelinovo zvezdico, šest restavracij z zeleno Michelinovo zvezdico, pet restavracij z oznako Bib gourmand ter 32 restavracij z Michelinovim priporočilom.

Cene menijev

Teden restavracij že od začetka velja za priložnost, da vrhunsko kulinariko okušamo po prijaznejših cenah. Letos so meniji razdeljeni v štiri cenovne razrede:

  • 36 evrov – v osmih restavracijah,
  • 32 evrov – v 33 restavracijah,
  • 28 evrov – v 41 restavracijah,
  • 25 evrov – v 35 restavracijah.

Foto: Saša Despot teden restavracij

Za primerjavo: leta 2012 je bila cena menija na Tednu restavracij zgolj 12 evrov. A v tem času se je cena jedi in menijev v slovenskih gostilnah in restavracijah občutno dvignila, pojasnjujejo organizatorji Tedna restavracij. Tako kljub višjim cenam ostaja izredno privlačen. "Na Tednu restavracij še vedno lahko dobite meni po prijazni ceni. Razmerje cene in kakovosti je celo vedno boljše. Na Tednu restavracij dobimo vedno več in vedno boljše," pravijo organizatorji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:48 4. Oktober 2025.

    Naj kar majo te drekce pekce na talarju, mi gremo na kosilo k noni.

  • 16:08 4. Oktober 2025.

    raje napišite kaj dobim za teh 30 eurov in ali bo za ta denar se najedel ? torej za 25 …

  • 14:51 4. Oktober 2025.

    Pol žličke omake, en list nevem česa, pač karkoli, tgo je za 30eur.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.