To je najbolj romantično mesto blizu nas

Foto: Turistička zajednica grada Opatije Opatija Foto: Turistička zajednica grada Opatije Opatija Foto: Turistička zajednica grada Opatije Opatija
Znana spletna revija z milijonskim občinstvom je poleg Benetk, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta in drugih znanih mest med najboljše destinacije za zaljubljene uvrstila tudi zibelko hrvaškega turizma.
Oglej si celoten članek

Februar, najbolj romantičen mesec v letu, bo zaznamovalo posebno vzdušje in atraktivni programi v enem izmed najbolj romantičnih krajev v Evropi – Opatiji, kot jo je imenoval priznani turistični portal European Best Destinations. V opisu je poudaril, da je "ljubezen vtkana v same temelje Opatije", prav tako pa je bila ljubezen tista, ki je zaslužna za turistični razcvet mesta. Iginio Scarpa je znamenito Villo Angiolino v osrčju najlepšega parka namreč zgradil kot spomenik svoji ženi. 

Opatiji družbo najboljših destinacij za zaljubljene delajo še Benetke, Pariz, Rim, Santorini, Amsterdam, Madeia in Porto. Skozi celoten mesec februar bo v Opatiji tako mogoče videti posebno ureditev in atraktivne programe, katerih vrhunec bo koncert popularne rock skupine Vatra. Po čarobnem adventu in karnevalski norosti, ki je še vedno v polnem zamahu, je februar v Opatiji v znamenju ljubezni.

se strinjate? To so letošnji potovalni hiti

Foto: Turistička zajednica grada Opatije Opatija Čudoviti parki s skrivnimi potmi, dolga sprehajalna pot ob morju in večeri, osvetljeni z zvezdami, zagotavljajo popolno kuliso za posebne trenutke v dvoje, romantika pa je dodatno naglašena z ustrezno osvetlitvijo na javnih mestih, pa tudi s stotinami src in lepimi sporočili v številnih jezikih, s katerimi je turistična skupnost Opatije okrasila parke, trge in ulice.

Posebne lokacije za fotografiranje bodo ovekovečile nepozabna doživetja z najdražjimi, sprehodi po zelenih površinah pa vas bodo prevzeli s spominjanjem na velike ljubezni, ki so se v preteklih stoletjih odvijale tu in se zlivale z zvokom valov.

Opatija bo pare privabila tudi z vrhunsko gastronomijo, sproščujočimi tretmaji v sodobnih zdraviliščih in wellness centrih ter edinstveno kombinacijo morja in gora, arhitekture in naravnih lepot, sprostitve in zabave …

Foto: Turistička zajednica grada Opatije Opatija Vse to bo pospremljeno z ustrezno ponudbo opatijskih hotelirjev in gostincev, ki bo trajala cel mesec, s poudarkom na času okoli 14. februarja, dneva zaljubljenih oziroma valentinovega. Nekaj dni pred valentinovim bo v opatijski športni dvorani Marino Cvetković potekal tudi hrvaški izbor za pesem Evrovizije, na katerem bodo sodelovala številna znana imena, ki bodo tekmovala na Dori 2023.

v Evropi Če ste v iskanju sonca in visokih temperatur, preverite te poceni predloge Popotnik Plaže na Hrvaškem kmalu plačljive? To pravi minister

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:28 12. Februar 2023.

    Kaksna oslarija! Opatija, mestece sredi zasidranih tovornih ladij in romantika? Vsaj sto lepsih destinacij imajo kockasti, potem pa s tem. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.