Popotnik
2559 ogledov

Če ste v iskanju sonca in visokih temperatur, preverite te poceni predloge

Cape Greco, Ciper Profimedia
Tudi Evropa ta čas ponuja kar nekaj destinacij, kjer lahko uživate v toplih temperaturah in obilici sonca. Ste že spakirali kovčke?

Čeprav je prava zima pri nas 'udarila' šele sedaj, mnogo ljudi že pogleduje v kraje, kjer bi se lahko naužili sonca. Za to pa ne potrebujete iti daleč in zapraviti visokih zneskov, saj se ti kraji skrivajo ne tako daleč od nas. Priljubljena popotniška spletna stran Izlet na dlani je pripravila seznam petih evropskih destinacij, ki jih lahko obiščete februarja in za kratek čas uživate v toplem vremenu. Ne glede na to, ali iščete sproščujoč oddih ob plaži, aktivne počitnice, ali pa le edinstveno in eksotično izkušnjo, predstavljene destinacije ponudijo nekaj za vsakogar. 

lebdeče letovišče neverjetno Popotnik Takšne turistične atrakcije zagotovo še niste videli

Kanarski otoki (Španija)

Kanarski otoki, zlasti Tenerife, Gran Canaria in Fuerteventura, so znani po toplem in sončnem vremenu tudi sredi zime. Februarja se povprečne temperature gibljejo med 20 in 25 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 6-7 ur sonca.
Letalske karte iz Benetk za 190 evrov; iz Milana že za 120 evrov. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MikOssorio (@mikossorio)

Madeira (Portugalska)

Otok Madeira, ki leži ob portugalski obali, februarja ponuja prijetne temperature in veliko sonca, zato je odlična destinacija za tiste, ki iščejo nekaj toplote med evropsko zimo. Povprečna temperatura se giblje med 19 in 22 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 5-6 ur sonca.
Letalske karte iz: Benetk za 182 evrov; iz Milana že za 83 evrov.

Algarve (Portugalska)

Algarve se nahaja na jugu Portugalske in je znan po prelepih plažah in zmernih temperaturah tudi v zimskih mesecih. Mesta, kot so Lagos, Portimão in Albufeira, so odlična destinacija za preživljanje prostega časa pod zimskim soncem. Povprečna temperatura se giblje med 17 in 20 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 5-6 ur sonca.
Letalske karte z: Dunaja že za 84 evrov; iz  Milana že za 55 evrov.

Jug Španije

Južna Španija, natančneje Andaluzija, ima februarja običajno zmerne temperature in precej več sonca kot nekateri drugi deli Evrope. Mesta, kot sta Sevilla in Granada, vam tudi v tem letnem času ponujajo odlično vreme in kulturo. Februarja se povprečna temperatura giblje med 15 in 20 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 5-6 ur sonca.
Letalske karte z: Dunaja za 120 evrov; iz Milana že za 50 evrov.

Ciper

Ciper je otoška država v vzhodnem Sredozemlju, ki je znana po toplem vremenu tudi v zimskih mesecih. Povprečna temperatura v februarju se giblje med 15 in 20 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 5-6 ur sonca.
Letalske karte iz: Zagreba za 48 evrov; iz Milana že za 66 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice