Popotnik
6945 ogledov

Zato imajo na Obali končno razlog za veselje

Piranska Punta Jaka Ivančič Last: Turistično združenje Portorož
Turizem se tudi pri nas očitno postavlja na noge.

Lani so v vseh nastanitvenih kapacitetah občine Piran zabeležili 1.830.808 prenočitev, kar je skoraj toliko kot v rekordnem letu 2019, so veselo novico sporočili na Turističnem združenju Portorož. To jih ponovno umešča v sam vrh med slovenskimi destinacijami. V primerjavi z letom 2021 je to 19 % več, v primerjavi z letom 2019 pa samo 1 % manj.

Piran | Avtor: Epa Epa
Tujci, med katerimi je bilo največ Avstrijcev, Nemcev in Italijanov, so ustvarili skoraj dve tretjini (58 %) vseh prenočitev. S tem so se močno približali razmerju izpred pandemije, ko so tujci ustvarili 70 % vseh prenočitev. V hotelih občine Piran je bilo lani ustvarjenih 11 % manj prenočitev v primerjavi z letom 2019, nasprotno pa so v ostalih nastanitvenih zmogljivostih zabeležili za dobro petino prenočitev več kot v letu pred pandemijo.

"Z izkupičkom minulega leta smo lahko zelo zadovoljni. K dobrim rezultatom je zagotovo pripomogla atraktivnost naše destinacije, v prvi polovici leta pa tudi turistični boni. Zaradi preteče gospodarske krize bo letošnje leto polno izzivov. Želimo si, da bi lahko z izrazitejšimi vlaganji v promocijo destinacije še v večji meri podpirali turistično gospodarstvo občine Piran, kar je osnovno poslanstvo združenja," je podatke komentiral mag. Aleksander Valentin, v. d. direktor Turističnega združenja Portorož.

V letošnjem letu tako načrtujejo okrepitev promocije na tujih trgih s poudarkom na pred- in posezoni, ter nadaljevanje sodelovanja z ostalimi tremi istrskimi destinacijami pod skupnim imenom Love Istria.

kampiranje nagrade iz tujine Popotnik Tak zaklad se skriva pri nas! Ste vedeli? Dež Globalni vzor Popotnik To slovensko mesto na vrhu Evrope
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice