Popotnik
25166 ogledov

To slovensko mesto na vrhu Evrope

Ljubljana Profimedia
Najboljša destinacija Evrope 2022 je ...

Po izboru potovalne spletni strani European Best Destinations, ki je razvita za promocijo kulture in turizma v Evropi, je naziv najboljša destinacija Evrope 2022 prejela slovenska prestolnica. Slednji jo je postavil kot globalni vzor vsem mestnim destinacijam po celem svetu, hkrati pa ji prinesel tudi izjemno promocijo v vrednosti več kot deset milijonov evrov.

Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Novico o razglasitvi Ljubljane kot zmagovalne destinacije si je samo na spletni strani organizacije European Best Destinations ogledalo štiri milijone popotnikov s celega sveta, skupno z vsemi medijskimi partnerji te priznane organizacije pa je novica dosegla več kot 420 milijonov, so v sporočilu za javnost zapisali pri Turizmu Ljubljana.

European Best Destinations je potovalna spletna stran. V sodelovanju s turističnimi organizacijami in EDEN, največjo mrežo destinacij trajnostnega turizma, ki jo je ustanovila Evropska komisija, spodbuja boljše razumevanje bogastva, raznolikosti in kakovosti evropskih destinacij. Tekmovanje European Best Destination igra pomembno vlogo pri promociji Evrope kot destinacije številka ena na svetu. Postalo je stičišče turističnih organizacij in svetovnih popotnikov ter glavna vrata v odkrivanje Evrope.

Ob razglasitvi Ljubljane kot najboljše destinacije Evrope je direktor European Best Destinations Maximilien Lejeune Ljubljano takrat postavil kot vzor destinacijam po svetu: "Svetovni popotniki obožujejo Ljubljano, ki se ponaša z izjemno kakovostjo življenja, zelenimi površinami, dostopnostjo, varnostjo, strpnostjo, ki je multikulturna, optimistična, športna in družinam prijazna destinacija."

 

Ljubljana Vprašali smo Popotnik To je po mnenju direktorice Turizma Ljubljana najlepši kotiček v mestu

Tokrat so v European Best Destinations izpostavili še izjemen medijski uspeh, ki ga je Ljubljani prinesla razglasitev. S podporo njihovih medijskih partnerjev Forbes US in Condé Nast Traveller je novica o Ljubljani kot najboljši destinaciji Evrope lanskega leta dosegla več kot 420 milijonov popotnikov s celega sveta, ocenjena vrednost tovrstne promocije pa znaša več kot deset milijonov evrov in ima dolgoročne učinke. Ljubljana je bila tako deležna močne medijske podpore s strani priznanih medijev, kot so Forbes, Condé Nast, Yahoo, Geo in drugi ter intenzivne promocije med popotniki in strokovno turistično javnostjo.

 

"Zahvaljujoč neverjetni mednarodni podpori Ljubljane, njeni močni identiteti in znamčenju njene turistične ponudbe, turističnim aktivnostim, partnerstvom s hoteli, trgovinami in institucijami, je Ljubljana osvojila to pomembno priznanje in bila deležna mednarodne promocije v vrednosti več kot 10 milijonov evrov. Čestitke celotni ekipi za ta neverjeten dosežek," so še dodali pri European Best Destinations.

Praga Popotnik Ta evropska destinacija najbolj razočara
 Že leto prej, leta 2021, je bila Ljubljana razglašena za najboljšo zeleno prestolnico v Evropi, vrednost promocije tega naziva je znašala 1,6 milijonov evrov. Poleg novice na osrednji spletni strani www.europeanbestdestinations.com je bila izpostavljena tudi v ameriški reviji Forbes USA, ki se posveča predvsem financam, industriji, investicijam in marketingu, in ima skoraj 80 milijonov bralcev.
Komentarjev 7
  • malarin 10:49 08.januar 2023.

    Janko . . .

  • ižanc 09:21 08.januar 2023.

    In kdo je napravil našo Ljubljano za najlepše mesto na svetu ???????

  • Pepe007 17:28 07.januar 2023.

    Mesto v katerem prebivalci ne morejo do zdravnika :). Brez skrbi, marsikje v Afriki je še veliko slabše.

Sorodne novice