Popotnik
30151 ogledov

Ta evropska destinacija najbolj razočara

Praga Profimedia
Podjetje Radical Storage je med 826.000 ocenami na spletni strani TripAdvisor izluščilo tiste destinacije, ki so kljub visokim pričakovanjem turiste najbolj razočarale.

Turisti so pogosto (zaslepljeno) očarani nad čarobnimi trenutki, ki jih vidijo v filmih ali na družbenih omrežjih. Na slednjih po navadi najdemo le najbolj osupljive fotografije številnih destinacij. Tisti, ki pa se v na videz idilične kraje res odpravijo, velikokrat domov pridejo razočarani. Velika pričakovanja in navdušenje se kaj kmalu namreč pretvorijo v še večje razočaranje, ko ta niso izpolnjena.

Intervju Popotnik "Potovanja so ena sama bogata učna ura"

Podjetje Radical Storage je med 826.000 ocenami na spletni strani TripAdvisor izluščilo tiste destinacije, ki so kljub visokim pričakovanjem turiste najbolj razočarale.

V lanskem letu je krona najbolj 'zavajajočih' mest pripadla Parizu, letos mu jo je odvzel Orlando. Vsi, ki radi potujejo, slej kot prej doživijo "pariški sindrom." Občutek razočaranja in neizpolnjenih pričakovanj je ime dobil po francoski prestolnici ravno zaradi tega, ker prav tam veliko turistov spozna, da neskončna romantičnost mesta, prikazana v filmih, ni vedno enaka resničnemu življenju. Sindrom ima celo resnične simptome, kot so slabost, povišan utrip, pa vse do prividov.

Pariz | Avtor: Profimedia Profimedia

Letošnji neslavni zmagovalec – ameriški Orlando je najbolj znan po tematskih parkih, kot so Disney World, Universal Orlando resort in SeaWorld. Med ocenami mesta so odkrili najvišji odstotek tistih, ki so se na obisku v Orlandu počutili zavedeno in razočarano. Ameriško "glavno mesto tematskih parkov" so na nezavidljivo prvo mesto postavile pregrešno visoke cene, nesramni zaposleni v storitveni dejavnosti in neverjetna gneča pred znamenitostmi. Kar petina vseh obiskovalcev je zapisala, da je bila njihova izkušnja krepko pod pričakovanji, piše Euronews.

Orlando | Avtor: Profimedia Profimedia

V Evropi najbolj razočarani nad Prago

Med najbolj precenjenimi sta se znašla še indonezijska prestolnica Džakarta in tajsko žurersko središče Pattaya. Sledi Praga, ki poleg izjemne lepote slovi tudi po zasoljenih cenah za obiskovalce in oporečnih menjalnicah denarja, ki na vsak način skušajo oskubiti tujce. Turisti so bili razočarani tudi v vietnamskem Da Nangu, ki je za las prehitel sinonim za razočaranje obiskovalcev, Pariz.

Praga | Avtor: Profimedia Profimedia

Med mesti, kjer so se turisti počutili, da plačajo precej več od vrednosti ponudbe, je vrh lestvice ponovno zasedel Orlando, sledi Singapur. Maroški Marakeš pa je bil skoraj soglasno imenovan za destinacijo z največ opeharjenimi in prevaranimi obiskovalci.

Budimpešta pozitivno presenetila številne

Budimpešta | Avtor: Profimedia Budimpešta. Profimedia
Po precenjenih so pri Radical Storage raziskali tudi destinacije, ki so s strani ljubiteljev potovanj prejele največ pohval. Tisti, ki so v letu 2022 obiskali madžarsko prestolnico, so bili navdušeni. Neverjetnih 96 % vseh odzivov na spletu je bilo pozitivnih. Skoraj enak odstotek pohval sta prejela še Bruselj in Zürich, sledi Penang v Maleziji.

Komentarjev 1
  • Kmodri 20:43 18.december 2022.

    Meni je Prava všeč. Zanimiva je tudi Budimpešta.

Sorodne novice