Tri znamenitosti, ki so pri sosedih daleč najbolj obiskane

Foto: Reuters papež, križev pot, Kolosej, Rim
Napovedali so, da bo tudi v letošnjem letu vsako prvo nedeljo v mesecu vstop v državne muzeje prost.
Oglej si celoten članek

V 30 italijanskih državnih muzejih so lani našteli 55 milijonov obiskovalcev, njihovo število je tako v primerjavi z letom 2018 ostalo nespremenjeno. Po besedah italijanskega ministra za kulturo Daria Franceschinija so pri turistih najbolj priljubljeni rimski Kolosej, florentinska galerija Uffizi in arheološki park Pompeji.

Foto: EPA Rim Kolosej cesta pešci

V Koloseju so lani našteli 7,5 milijona turistov, kar je sicer nekoliko manj kot v letu 2019. V galeriji Uffizi se je število obiskovalcev povečalo za 200.000 na 4,4 milijona.

V Pompejih pa so našteli štiri milijone obiskovalcev, kar je 160.000 več kot v letu 2018, je po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA še povedal Franceschini.

Foto: Žurnal24 Pompeji, Italija

Izjemno, za 37 odstotkov, pa se je lani povečalo število obiskovalcev v Nacionalni galeriji dežele Marke v Urbinu, in sicer na 265.000 obiskovalcev. Galerija se je tako povzpela na 26. mesto lestvice 30 najbolj obiskanih italijanskih muzejev.

Blizu Slovenije Najbolj priljubljene italijanske plaže v bližini Slovenije

Med najbolj obiskanimi muzeji v lanskem letu je po pisanju agencije APA tudi Museo di Capodimonte v Neaplju, kjer se je število obiskovalcev povečalo za 34 odstotkov, in sicer na 253.000. Povečanje števila obiskovalcev so zabeležili tudi v muzejih južno italijanske pokrajine Bazilikata, katere glavno mesto Matera je lani nosilo naziv Evropska prestolnica kulture.

Franceschini je še napovedal, da bo tudi v letošnjem letu vsako prvo nedeljo v mesecu vstop v državne muzeje prost. Zahvaljujoč tej iniciativi so na prve nedelje v mesecu v italijanskih državnih muzejih našteli skupaj 17 milijonov obiskovalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.