Popotnik
1050 ogledov

Tri znamenitosti, ki so pri sosedih daleč najbolj obiskane

papež, križev pot, Kolosej, Rim Reuters
Napovedali so, da bo tudi v letošnjem letu vsako prvo nedeljo v mesecu vstop v državne muzeje prost.

V 30 italijanskih državnih muzejih so lani našteli 55 milijonov obiskovalcev, njihovo število je tako v primerjavi z letom 2018 ostalo nespremenjeno. Po besedah italijanskega ministra za kulturo Daria Franceschinija so pri turistih najbolj priljubljeni rimski Kolosej, florentinska galerija Uffizi in arheološki park Pompeji.

Rim Kolosej cesta pešci | Avtor: EPA EPA

V Koloseju so lani našteli 7,5 milijona turistov, kar je sicer nekoliko manj kot v letu 2019. V galeriji Uffizi se je število obiskovalcev povečalo za 200.000 na 4,4 milijona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intenta a capire la spiegazione della guida in inglese. ⚜️🖼

A post shared by 𝓝𝓪𝓲𝓴𝓮 𝓜𝓮𝓷𝓭𝓸𝓵𝓲𝓪 (@naikemendolia) on

V Pompejih pa so našteli štiri milijone obiskovalcev, kar je 160.000 več kot v letu 2018, je po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA še povedal Franceschini.

Pompeji, Italija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Izjemno, za 37 odstotkov, pa se je lani povečalo število obiskovalcev v Nacionalni galeriji dežele Marke v Urbinu, in sicer na 265.000 obiskovalcev. Galerija se je tako povzpela na 26. mesto lestvice 30 najbolj obiskanih italijanskih muzejev.

Lignano Sabbiadoro Blizu Slovenije Popotnik Najbolj priljubljene italijanske plaže v bližini Slovenije

Med najbolj obiskanimi muzeji v lanskem letu je po pisanju agencije APA tudi Museo di Capodimonte v Neaplju, kjer se je število obiskovalcev povečalo za 34 odstotkov, in sicer na 253.000. Povečanje števila obiskovalcev so zabeležili tudi v muzejih južno italijanske pokrajine Bazilikata, katere glavno mesto Matera je lani nosilo naziv Evropska prestolnica kulture.

Franceschini je še napovedal, da bo tudi v letošnjem letu vsako prvo nedeljo v mesecu vstop v državne muzeje prost. Zahvaljujoč tej iniciativi so na prve nedelje v mesecu v italijanskih državnih muzejih našteli skupaj 17 milijonov obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.