Popotnik
13473 ogledov

Najbolj priljubljene italijanske plaže v bližini Slovenije

Gradež
1/4
Profimedia
Ta konec tedna lahko obiščete kakšno prikupno italijansko plažo, ki leži blizu naše države.

Najbolj priljubljena plaža v Furlaniji Julijski krajini je zagotovo Lignano Sabbiadoro, ki je od Ljubljane oddaljena dve uri vožnje, od Nove Gorice pa slabo uro. Plaža se nahaja na majhnem polotoku, obiskovalcem pa ponuja neskončen seznam objektov in storitev. Lignano je leta 1935 dobil dodatno ime Sabbiadoro zaradi oglaševalskih namenov, ker ima predel z osmimi kilometri dolgo plažo, na kateri je mehka in fina zlata mivka. 

Lignano Sabbiadoro | Avtor: Profimedia Profimedia

Lignano Sabbiadoro | Avtor: Profimedia Profimedia

Lastovo Popotnik Mirni otoki, na katere radi pobegnejo tudi Hrvati

Ena najzanimivejših plaž je tudi plaža Barcola v Trstu, ki je od Ljubljane oddaljena le uro in petnajst minut. Gre za betonsko plažo v zanimivi kombinaciji sence dreves, skal in trave, infrastruktura na plaži pa vključuje tudi tuše, toaleto, otroško igrišče, restavracije, parkirišče in vse kar potrebuje prava družinska plaža.

Veliko čudovitih plaž boste našli na otoku Gradež (italijansko Grado), ki je del Gradeške lagune. Že v času Avstro-Ogrske je bil Gradež evropsko znano letovišče in klimatsko zdravilišče. Gradež je znan kot kraj sonca in vrtnic, trikilometrska mestna plaža pa je z nizko vodo zelo primerna za igranje otrok in igre v vodi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Italia. #grado #italy #schlechtwetterprogramm #farelabellafigura

A post shared by Barbara (@the_bto) on

Gradež | Avtor: Profimedia Profimedia

Vsem skrbnikom psov je namenjena prikupna plaža, La Spiaggia Di Snoopy. Najdete jo na GPS naslovu: Viale dell' Orione, n. 48, 34073 Grado Pineta GO, Italy. Na plaži boste spoznali, zakaj so Italijani tako znani po ljubezni do svojih psov. Postelje na plaži so opremljene s senčnikom in posteljo za psa, veliko je območij za tuširanje psov, možnost imate tudi najema pasje varuške, na plaži sta tudi veterina in območje za agility.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mare#caldo#relax#cani#nala😍#django#amici#amoremio❤️

A post shared by (@andrea_zancanella) on