Popotnik
20284 ogledov

Mirni otoki, na katere radi pobegnejo tudi Hrvati

Lastovo Profimedia
Slovenci tako pogosto dopustujemo na Hrvaškem, da smo odkrili že skoraj vse skrite kotičke domačinov. Kljub temu bodo morda za nekatere zanimivi nasveti za turiste, ki so jih objavili v Conde Nast Traveller.

Našteli so nekaj mirnih in prikupnih destinacij na katere radi pobegnejo tudi sami Hrvati. Uganete kateri so?

Dugi otok

Je največji otok zadarskega arhiepelaga, saj je dolg kar 45 kilometrov. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji jadranja, ob obisku otoka pa morate vsekakor obiskati čudoviti naravni park Telašćica. Gre za naravni rezervat s slanim jezerom na jugu otoka. Navdušil vas bo tudi svetilnik Veli rat, eden od najbolj priljublje ih krajev na otoku pa je zaliv Saharun s peščeno plažo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enjoy your Sunday looking at paradise ☺️ . Photo Credit 📷 @simon_cerulean . Follow 👣 @tour_of_croatia . . #adriaticsea #croatia #dugiotok #sakarun #islandsofadventure #visitcroatia #croatiafulloflife #kroatien #hrvatska #travelcroatia #sakarunbeacv #clearwaterbeach #naturephotography #croatia_photography #zadar #vacationmode #croatie #croacia #travelblog #travelblogger #wanderlust #克罗地亚 #dronestagram #Chorwacja #xорватия #vacation #chorvatsko #clearwaterbeach #bluelake . . @croatiafulloflife @vacations @timeoutcroatia @sailcroatia @sailweek @adriatic_hr @zadar_region @bestplaces_togo @hiddenbay @enjoy_adriatic @adriatic @zadar.archipelago @zadar_fans @likezadar @zadar.in @zadar_region @antenazadar @visitzadar @zadarcitytour @zadaroutdoor

A post shared by Tour of Croatia (@tour_of_croatia) on

Redko poseljen otok Lastovo

Gre za zanimiv otoček, ki leži južno od otoka Korčula. Je miren in idealen kraj za vse, ki na dopustu potrebujejo mir in tišino. Na Lastovem boste tako na svoj račun prišli ljubitelji ribolova in ribjih jedi. Številni domačini vas bodo z veseljem v zgodnjih jutranjih urah odpeljali na miren ribolov na čolnu, kjer boste skupaj ujeli ribe za kosilo ali večerjo. V senci borovcev boste imeli veliko časa za branje knjig, plaže pa za majhne otroke niso najbolj posrečene.

Hrvaška avtocesta Pozor Popotnik Visoke kazni, ki jih s 1. avgustom uvajajo na Hrvaškem

Lastovo | Avtor: Profimedia Profimedia

Otok Lopud

Otoček leži v skupini Elafitskih otočkov, ki ležijo severozahodno od Dubrovnika. Lopud je čudovit otok, na katerega se turisti z veseljem vračajo tudi zaradi zaliva Šunj na jugovzhodu otoka. Gre za zaliv z lepo peščeno plažo, ki je zavarovana pred vsemi vetrovi, razen pred jugom. Mnogi pa so še bolj očarani nad zalivom Lopud, ob katerem se je razvilo turistično in kopališko istoimensko mestece.  

Lopud | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Otok Vis

Otok Vis najdemo sicer na številnih tujih lestvicah naj hrvaških otokov, nabrž si ga mnogi tako dobro zapomnijo zaradi neokrnjene narave. Gre za najbolj oddaljeni naseljeni otok od kopnega. Je poln skrivnostnih zalivov in plaž, številni turisti pa si za izlet privoščijo tudi vožnjo do bližnjega otočka Biševo, ki je le pet kilometrov od viškega pristanišča Komiža. 

Otok Vis | Avtor: Profimedias Profimedias