V Sloveniji prepoved zbiranja, v Dalmaciji pa trajekti polni Slovencev!

Foto: Profimedia
Nekaterim Slovencem je očitno še pred uvedbo novih ukrepov uspelo pobegniti v Dalmacijo, a zdaj ogrožajo lokalno prebivalstvo.
Oglej si celoten članek

"Lokalne skupnosti v Dalmaciji že prejemajo opozorila o novo prispelih Italijanih in Slovencih, ki so pred kratkim obiskali tamkajšnje otoke in ne delujejo v skladu s preventivnimi odločbami štaba civilne zaščite," opozarjajo na portalu Slobodna Dalmacija, kjer dodajajo, da potnikov nihče ni pregledal, ni znano, ali so bili v samoizolaciji ali v stiku z okuženimi.

Opazili so, da je bil trajekt na Hvar nedavno "poln Slovencev in Zagrebčanov srednjih let, ki so pred virusom pobegnili na morje", v apartmaje v Dalmaciji. 

"A ne le na Hrvaškem, povsod po Evropi se ljudje zatekajo v svoje počitniške domove v kraje z manj prebivalci, saj menijo, da bodo tam varnejši kot v mestih," trdijo, a opozorijo, da lahko tovrstni popotniki ogrožajo nič hudega sluteče lokalne prebivalce v samoizolaciji po otokih.

to je razlog Koronavirus: Blogerka na letalu lizala straniščno školjko

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 08:45 26. Marec 2020.

    Šotore na mejo in za 14 dni v karanteno ko se bodo vračali....

  • 15:13 20. Marec 2020.

    Trajekti so polni slovenskih vozil ker ljudje so od doli. Končno bo Slovenija od Slovencev.

  • 12:26 20. Marec 2020.

    Hrvati rešujejo turistično sezono s prikazovanjem dvom zbujajočih podatkov o zbolelih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.