V sredini septembra pozdravili milijontega obiskovalca letos

Foto: Profimedia
Ljubljanska znamenitost še naprej izredno priljubljena.
Oglej si celoten članek

Iz javnega zavoda Ljubljanski grad so sporočili, da so 18. septembra zabeležili milijontega obiskovalca, ki si je ogledal priljubljeno ljubljansko znamenitost. O izredno uspešni turistični točki pa priča tudi podatek, da se je število potnikov, ki se je na grad odpeljalo s tirno vzpenjačo povečalo v prvih devetih mesecih povečalo za 8,32 odstotka glede na isto obdobje lanskega leta.

Popotnik Med 100 top destinacijami 5 slovenskih občin

Med obiskovalci, ki so kupili vstopnico je bilo 27,4 odstotka Slovencev in 72,6 odstotka tujcev. Med obiskovalci iz tujine je bilo največ Italijanov, sledijo Britanci, Nemci, Američani, Francozi in Korejci. Glede na leto 2017 se je število prodanih vstopnic povišalo za 9 odstotkov.

Foto: Saša Despot Vzpenjača na ljubljanski grad.

V Celici med julijem in septembrom kar 95 % zasedenost sob

Z letošnjim letom je javni zavod Ljubljanski grad tudi upravitelj Hostla Celica na Metelkovi ulici, ki je bil po prenovi ponovno odprt julija letos. S temeljito prenovo hostla so se dvignile tudi cene, a to ni vplivalo na zasedenost sob. Med julijem in septembrom je bila povprečna zasedenost ležišč kar 91 odstotna, zasedenost sob pa 95 odstotna.

Pohvalno Sloveniji ta prestižen naziv

Zgodba Hostla Celica je privabilo tudi nekaj tujih novinarjev in blogerjev, ki so po svojih kanalih širili bogato zgodovino objekta. Največ gostov je v hostel prišlo iz Nemčije in Velike Britanije, sledijo Nizozemska, Francija, ZDA in Belgija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.