Popotnik
484 ogledov

V sredini septembra pozdravili milijontega obiskovalca letos

Nebotičnik Ljubljana
Ljubljanska znamenitost še naprej izredno priljubljena.

Iz javnega zavoda Ljubljanski grad so sporočili, da so 18. septembra zabeležili milijontega obiskovalca, ki si je ogledal priljubljeno ljubljansko znamenitost. O izredno uspešni turistični točki pa priča tudi podatek, da se je število potnikov, ki se je na grad odpeljalo s tirno vzpenjačo povečalo v prvih devetih mesecih povečalo za 8,32 odstotka glede na isto obdobje lanskega leta.

Samostan Olimje Popotnik Med 100 top destinacijami 5 slovenskih občin

Med obiskovalci, ki so kupili vstopnico je bilo 27,4 odstotka Slovencev in 72,6 odstotka tujcev. Med obiskovalci iz tujine je bilo največ Italijanov, sledijo Britanci, Nemci, Američani, Francozi in Korejci. Glede na leto 2017 se je število prodanih vstopnic povišalo za 9 odstotkov.

Vzpenjača na ljubljanski grad. | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V Celici med julijem in septembrom kar 95 % zasedenost sob

Z letošnjim letom je javni zavod Ljubljanski grad tudi upravitelj Hostla Celica na Metelkovi ulici, ki je bil po prenovi ponovno odprt julija letos. S temeljito prenovo hostla so se dvignile tudi cene, a to ni vplivalo na zasedenost sob. Med julijem in septembrom je bila povprečna zasedenost ležišč kar 91 odstotna, zasedenost sob pa 95 odstotna.

Kolesarjenje po Brkinih Pohvalno Popotnik Sloveniji ta prestižen naziv

Zgodba Hostla Celica je privabilo tudi nekaj tujih novinarjev in blogerjev, ki so po svojih kanalih širili bogato zgodovino objekta. Največ gostov je v hostel prišlo iz Nemčije in Velike Britanije, sledijo Nizozemska, Francija, ZDA in Belgija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celica Art Hostel (@hostelcelica) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice