Zapuščena vas, kjer ne živi nihče

Foto: Profimedia vas Slapnik Foto: Profimedia vas Slapnik Foto: Profimedia vas Slapnik Foto: Profimedia vas Slapnik Foto: Profimedia vas Slapnik Foto: Profimedia vas Slapnik
Če želite obiskati mesto duhov, vam ni treba v Černobil, saj ga imamo tudi mi.
Oglej si celoten članek

Ste vedeli, da je tudi v Sloveniji pravo mesto duhov, kjer ne živi nihče? Najdete ga v Goriških Brdih, v popolnoma izpraznjeni vasici z imenom Slapnik. Do nje pridete z odcepa ceste Vrhovlje-Korada, najbolje peš. 

Foto: Profimedia vas Slapnik

Vasica, ki sicer propada, je polna zanimivih motivov in prelepih kamnoseških detajlov, ki pričajo o nekdanjem živahnem utripu. Nekdaj je bilo to naselje premožnih kmetov, kar lahko vidimo v lepih arhitekturnih detajlih.

popotnik Pet najlepših pešpoti ob morju s prekrasnimi razgledi

Tam se boste spraševali, kdo in kako so Slapenci živeli, kam so se odselili in zakaj. Kot piše na uradni strani občine Brda, se je večina prebivalcev po drugi svetovni vojni odselila na Koprsko, v Argentino in drugam po svetu.

Foto: Profimedia vas Slapnik

Slapnik danes čaka na boljše čase in predstavlja enega najlepših motivov za fotografe in slikarje. Nedavno sta se tja odpravila dva slovenska potovalna vlogerja, ki upravljata Instagram profil V dvoje. Njuno izkušnjo si lahko pogledate spodaj, v galeriji pa vas čaka še več fotografij zapuščene vasi.

 
 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.