Popotnik
11552 ogledov

Zapuščena vas, kjer ne živi nihče

vas Slapnik
1/6
Profimedia
Če želite obiskati mesto duhov, vam ni treba v Černobil, saj ga imamo tudi mi.

Ste vedeli, da je tudi v Sloveniji pravo mesto duhov, kjer ne živi nihče? Najdete ga v Goriških Brdih, v popolnoma izpraznjeni vasici z imenom Slapnik. Do nje pridete z odcepa ceste Vrhovlje-Korada, najbolje peš. 

vas Slapnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Vasica, ki sicer propada, je polna zanimivih motivov in prelepih kamnoseških detajlov, ki pričajo o nekdanjem živahnem utripu. Nekdaj je bilo to naselje premožnih kmetov, kar lahko vidimo v lepih arhitekturnih detajlih.

Mesečev zaliv popotnik Popotnik Pet najlepših pešpoti ob morju s prekrasnimi razgledi

Tam se boste spraševali, kdo in kako so Slapenci živeli, kam so se odselili in zakaj. Kot piše na uradni strani občine Brda, se je večina prebivalcev po drugi svetovni vojni odselila na Koprsko, v Argentino in drugam po svetu.

vas Slapnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Slapnik danes čaka na boljše čase in predstavlja enega najlepših motivov za fotografe in slikarje. Nedavno sta se tja odpravila dva slovenska potovalna vlogerja, ki upravljata Instagram profil V dvoje. Njuno izkušnjo si lahko pogledate spodaj, v galeriji pa vas čaka še več fotografij zapuščene vasi.

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice