Zdaj pa predvsem Slovenci in predvsem družine

Foto: Profimedia Izola
Hoteli v slovenski Istri v času krompirjevih počitnic beležijo dobro zasedenost, v piranski občini je bila ta denimo že v začetku tedna približno 75-odstotna, okoli 70-odstotno zasedenost hotelskih zmogljivosti pričakujejo tudi v Kopru.
Oglej si celoten članek

To obdobje je sicer že tradicionalno namenjeno družinskim oddihom, čemur se prilagajajo tudi ponudniki.

Hoteli piranske občine Piran so bili že v torek približno 75-odstotno zasedeni, so za STA pojasnili v Turističnem združenju Portorož, kjer boljšo zasedenost pričakujejo ob koncih tedna in za praznike. Tako je bila minulo soboto hotelska zasedenost kar 95-odstotna, rezultati pa so primerljivi oziroma celo za odtenek boljši kot lani.

Sicer pa večji portoroški hoteli v času počitnic ponujajo posebne družinske pakete ter pester animacijski program za družine in otroke, ki vključuje družinsko iskanje skritega zaklada, večerni pohod z baklami, zabavo za noč čarovnic, piknik na plaži s peko hrenovk in krompirja, ustvarjalne in kulinarične delavnice ter rekreativne aktivnosti na bazenu.

Samo v Hotelih Bernardin, ki v Portorožu, Strunjanu in Izoli skupno upravlja s skoraj 1200 hotelskimi sobami, so v tem času v povprečju zasedeni 85-odstotno, kar je primerljivo z lanskim letom. Kot so navedli za STA, so v času počitnic prevladovale predvsem družine. Največ je bilo slovenskih gostov, med vikendi pa tudi nekoliko več Italijanov in Avstrijcev.

Pričakujejo največ Slovencev

V Turistični organizaciji Koper so za STA navedli, da bodo nastanitvene kapacitete v občini med krompirjevimi počitnicami glede na trenutne podatke dobro zasedene, in sicer v povprečju 70-odstotno. Med gosti pričakujejo največ Slovencev (približno 70 odstotkov), od tujih gostov pa največ Italijanov.

Nekateri koprski hoteli so pripravili posebne pakete za družine, v sredo so v mediteranskem vrtu Purissima na Škofijah za otroke pripravili Noč čarovnic s pestro animacijo in delavnicami. Vrata pa v teh dneh odpirajo tudi posamezne osmice na koprskem podeželju.

V Izolo medtem te dni vabijo dnevi kraljestva ribe. Do 9. novembra bo 17 različnih izolskih restavracij in gostiln ponujalo posebne menije z ribjimi specialitetami. Že pred dnevi pa so v Turističnem združenju Izola postregli z uradnimi podatki o minulem turističnem obisku. Tako so v izolski občini v septembru zabeležili 52.705 nočitev oz. tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Domačih gostov je bilo 42 odstotkov, sledili so Nemci, Avstrijci, Italijani in Čehi. V prvih devetih mesecih pa so v Izoli dosegli skoraj 457.000 nočitev, kar predstavlja sedemodstotno rast glede na leto prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.