Ko december postane tarča nergačev

Če bi z odpovedjo ognjemetom rešili revščino, bi bili vsi za, tako pa je to le metanje peska v oči.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot kolumnisti 17.04.08 Nina Ostrbenk, novinarka Zurnal 24; foto:Sasa Despot Da je decembrsko nakupovanje in obdarovanje naloga in ne užitek, meni večina. Sama sem med izjemami, ki ob tem uživajo. Najbolj, če mi uspe darila narediti sama in so zato unikatna. Tudi to je eden od trendov, ki narašča, pravijo sogovorniki, in rešitev za tiste, ki nimajo debelih denarnic. Dodajajo, da se ljudje kljub krizi ne želijo odpovedati praznovanju in si decembra le privoščijo penino in pršut, kar me veseli.

Tarča. Zdi se mi namreč, da je veseli december v zadnjih letih postal tarča nasprotnikov potrošništva in pobudnikov, naj se občine odpovedo ognjemetom in podobnemu ter ta denar namenijo socialno šibkim. Prvim odgovarjam, da če ne marajo jelk po trgovskih središčih, naj vanje ne hodijo ali pa vse preprosto ignorirajo. Saj jih nihče ne sili, da so del tega. Tudi sama ne maram valentinovega in podobnih “praznikov”, me pa ne moti, če je takrat okoli mene več vrtnic in čokolad. Drugim pobudnikom akcij za socialno šibke pa sporočam, da s tem, če v Ljubljani ne bo ognjemeta za tri tisoč evrov, ne bomo veliko naredili, ker gre za dosti kompleksnejši problem, ki ga je treba rešiti drugače. Ker če bi s tem, da se odpovemo ognjemetu, okrasitvi mest in stojnicam s kuhanim vinom, rešili revščino v Sloveniji, mislim, da ni nikogar, ki ne bi bil za. Zato naj vsak uživa v takem decembru, kot ga ima rad. In če želi kdo kaj narediti za sočloveka in ne samo tarnati, do kam je prišlo potrošništvo, ter po e-pošti deliti razne pobude, naj pomaga starejši sosedi nositi vrečke iz trgovine, pa naj se to sliši še tako obrabljeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:44 2. December 2013.

    Torej za decemberske praznike želim novinarki Nini kar največ zapravljanja v kičasto opremljenih nakupovalnih centrih, veliko užitkov pri poslušanju in …

  • 09:30 2. December 2013.

    Ja prazniki se bližajo in privoščim prav vsem, da imajo kaj od tega. Na ta prispevek se oglašam, da bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.