Akcija gasilcev na Koseškem bajerju

Foto: Sergeja Hadner Hvala Gasilska vaja na Koseškem bajerju Foto: Sergeja Hadner Hvala Gasilska vaja na Koseškem bajerju Foto: Sergeja Hadner Hvala Gasilska vaja na Koseškem bajerju Foto: Sergeja Hadner Hvala Gasilska vaja na Koseškem bajerju
Led ni varen za drsanje.
Oglej si celoten članek

Na zaledenelem Koseškem bajerju je dopoldan potekala reševalna vaja ljubljanskih gasilcev. "Vaja je bila v naprej načrtovana," so pojasnili pri Gasilski brigadi Ljubljana.

Voda je delno zaledenela, led ni varen za drsanje, ob tako visokih temperaturah ne bo niti v prihodnjih dneh.

Lani januarja je šlo zares

Lansko leto so gasilci na bajerju konec januarja reševali zares. Trojici, ki je prečkala bajer, se je vdrl led. V vodi so ostali moški, ženska in dveletni otrok. Žensko z otrokom so iz vode rešili očividci, 53-letnega moškega pa gasilci. 

Koseški bajer Iz Koseškega bajerja reševali tri osebe

Video Posnetek reševanja iz Koseškega bajerja

Foto: Sergeja Hadner Hvala Gasilska vaja na Koseškem bajerju Še dan pred tem je bil led videti homogen in kompakten, bajer je bil poln obiskovalcev. 

Kako oceniti, ali je led varen in ali je za tako oceno sploh kdo pristojen, pišemo v prispevku Drsanje na naravnih drsališčih. Kdo odgovarja za varnost?

Reševali tri ljudi Drsanje na naravnih drsališčih. Kdo odgovarja za varnost?

Slovenija Nevarna past na ledu, ki je lahko za drsalce usodna

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.