Slovenija
3485 ogledov

Akcija gasilcev na Koseškem bajerju

Gasilska vaja na Koseškem bajerju
1/4
Sergeja Hadner Hvala
Led ni varen za drsanje.

Na zaledenelem Koseškem bajerju je dopoldan potekala reševalna vaja ljubljanskih gasilcev. "Vaja je bila v naprej načrtovana," so pojasnili pri Gasilski brigadi Ljubljana.

Voda je delno zaledenela, led ni varen za drsanje, ob tako visokih temperaturah ne bo niti v prihodnjih dneh.

Lani januarja je šlo zares

Lansko leto so gasilci na bajerju konec januarja reševali zares. Trojici, ki je prečkala bajer, se je vdrl led. V vodi so ostali moški, ženska in dveletni otrok. Žensko z otrokom so iz vode rešili očividci, 53-letnega moškega pa gasilci. 

Bajer, reševanje Koseški bajer Slovenija Iz Koseškega bajerja reševali tri osebe Koseški bajer Video Slovenija Posnetek reševanja iz Koseškega bajerja

Gasilska vaja na Koseškem bajerju | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala
Še dan pred tem je bil led videti homogen in kompakten, bajer je bil poln obiskovalcev. 

Kako oceniti, ali je led varen in ali je za tako oceno sploh kdo pristojen, pišemo v prispevku Drsanje na naravnih drsališčih. Kdo odgovarja za varnost?

Koseški bajer Reševali tri ljudi Slovenija Drsanje na naravnih drsališčih. Kdo odgovarja za varnost? ribnik Stražišče Slovenija Nevarna past na ledu, ki je lahko za drsalce usodna

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.