Američani svarijo pred nastopom DJ Umeka

Foto: Katja Bedenk
Foto: Katja Bedenk
Ameriška ambasada je svojim državljanom v Sloveniji po elektronski pošti poslala varnostno opozorilo pred prihajajočim koncertom DJ Umeka.
Oglej si celoten članek

Ameriška ambasada je pred prihajajočim koncertom svetovno znanega slovenskega DJ Umeka izdala opozorilo, v katerem ameriške državljane opozarja na morebitne izgrede. 31. avgusta se bo namreč v parku Tivoli zgodil veliki koncert, na katerem pričakujejo okoli 20 tisoč ljudi. To pa naj bi po mnenju ambasade predstavljalo veliko nevarnost za njihove državljane, še zlasti zato, "ker se pričakuje povečano uživanje alkohola in povečano število pešcev".

"Pazite se nasilja!"

Ambasada tako svetuje svojim državljanom, naj bodo previdni, naj izvajajo ustrezne varnostne ukrepe in naj bodo pozorni na okolico. "Tudi na videz miroljubno srečanje lahko preraste v provokacije in nasilje. Bodite previdni, če se znajdete v bližini kakršnih koli večjih srečanj, protestov ali demonstracij," so zapisali v opozorilu.

V obvestilu obveščajo tudi o tem, kam in na katere telefonske številke naj se državljani obrnejo, če se znajdejo v zagati.

Je to potrebno?

Ameriško veleposlaništvo se sicer nahaja v bližini parka Tivoli, kjer že nekaj let poteka Žur z razlogom z DJ Umekom. Zato se pošiljanje takih sporočil o "nevarnem" dogodku prek elektronske pošte zdi še toliko bolj nerazumljivo.

"Varnostno obvestilo? Uradniki radi pretiravajo"

O obvestilu se je na družabnem omrežju razpisal tudi veleposlanik Joseph. A. Mussomeli. Ta je na Facebooku komentiral objavo Marka Pigaca, ki je objavil povezavo na enega izmed člankov, ki poroča o tej temi.

"Ah, glede varnostnega obvestila. Uradniki so radi zelo pazljivi. Če kaj šteje, nameravam se udeležiti koncerta in ne bo me skrbelo za mojo varnost, le za moja ušesa," je situacijo poskušal umiriti veleposlanik.

Celotno obvestilo ameriške ambasade si lahko preberete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 06:46 30. Avgust 2013.

    spet se klanjamo amerokanarjem

  • 22:06 29. Avgust 2013.

    Sem slišal, kako negativen je tale "umek" , ... morali bi ga poslati na Grenlandijo , malo na "izobraževanje" , …

  • 22:05 29. Avgust 2013.

    tOČN' tkooooooOOOOOO !!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.