Slovenija
24 ogledov

Američani svarijo pred nastopom DJ Umeka

Z Umekom se žura z razlogom! Katja Bedenk
Ameriška ambasada je svojim državljanom v Sloveniji po elektronski pošti poslala varnostno opozorilo pred prihajajočim koncertom DJ Umeka.

Ameriška ambasada je pred prihajajočim koncertom svetovno znanega slovenskega DJ Umeka izdala opozorilo, v katerem ameriške državljane opozarja na morebitne izgrede. 31. avgusta se bo namreč v parku Tivoli zgodil veliki koncert, na katerem pričakujejo okoli 20 tisoč ljudi. To pa naj bi po mnenju ambasade predstavljalo veliko nevarnost za njihove državljane, še zlasti zato, "ker se pričakuje povečano uživanje alkohola in povečano število pešcev".

"Pazite se nasilja!"

Ambasada tako svetuje svojim državljanom, naj bodo previdni, naj izvajajo ustrezne varnostne ukrepe in naj bodo pozorni na okolico. "Tudi na videz miroljubno srečanje lahko preraste v provokacije in nasilje. Bodite previdni, če se znajdete v bližini kakršnih koli večjih srečanj, protestov ali demonstracij," so zapisali v opozorilu.

V obvestilu obveščajo tudi o tem, kam in na katere telefonske številke naj se državljani obrnejo, če se znajdejo v zagati.

Je to potrebno?

Ameriško veleposlaništvo se sicer nahaja v bližini parka Tivoli, kjer že nekaj let poteka Žur z razlogom z DJ Umekom. Zato se pošiljanje takih sporočil o "nevarnem" dogodku prek elektronske pošte zdi še toliko bolj nerazumljivo.

"Varnostno obvestilo? Uradniki radi pretiravajo"

O obvestilu se je na družabnem omrežju razpisal tudi veleposlanik Joseph. A. Mussomeli. Ta je na Facebooku komentiral objavo Marka Pigaca, ki je objavil povezavo na enega izmed člankov, ki poroča o tej temi.

"Ah, glede varnostnega obvestila. Uradniki so radi zelo pazljivi. Če kaj šteje, nameravam se udeležiti koncerta in ne bo me skrbelo za mojo varnost, le za moja ušesa," je situacijo poskušal umiriti veleposlanik.

Celotno obvestilo ameriške ambasade si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 8
  • Slavko Jovan 06:46 30.avgust 2013.

    spet se klanjamo amerokanarjem

  • Boschtjan Zupanchich 22:06 29.avgust 2013.

    Sem slišal, kako negativen je tale "umek" , ... morali bi ga poslati na Grenlandijo , malo na "izobraževanje" , ... da se malo skulira .

  • Boschtjan Zupanchich 22:05 29.avgust 2013.

    tOČN' tkooooooOOOOOO !!!!!