Arso izdaja novo opozorilo. Kam bo šlo?

Foto: Profimedia
Popoldne in zvečer spet sledijo pogoste nevihte z močnimi nalivi. Kje?
Oglej si celoten članek

"Danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek pričakujemo predvsem v osrednjem in vzhodnem delu države pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode," v svežem opozorilu navaja Arso.

Gibanje neviht in nalivov spremljajte na tej povezavi:

Vreme Radarska slika padavin

Portal Neurje.si dodaja, da bo na Primorskem, zlasti v zaledju obale, glavnina nevihtnega dogajanja dopoldne in zgodaj popoldne, kasneje pa se bodo nevihte pojavljale tudi drugod po državi. Možna je kakšna močnejša nevihta z nalivi, močnimi sunki vetra in nekaj toče – popoldne zlasti na severovzhodu Slovenije.

xxx

Slovenija Pretresljivi posnetki neurja iz Zasavja

Jutri popoldne mirno, v petek spet padavine

Arso v napovedi za jutri navajao, da bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo ponekod v vzhodni polovici Slovenije še deževalo. Popoldne bo suho vreme, na Primorskem se bodo oblaki trgali. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bodo ponekod krajevne padavine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V soboto bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Veter bo oslabel.

Od 17. do 22. junija

"Razvoj vremena je še negotov, predvidoma bo na vreme pri nas in v bližnji okolici vplivalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo old nedelje do petka bo spremenljivo vreme, vsak dan naj bi se pojavljale krajevne plohe in nevihte. Vročine ne bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli ali malo nad 25 stopinj Celzija.

Črnomelj Petkovo neurje povzročilo za 18,5 milijona evrov škode

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.