Slovenija
12360 ogledov

Pretresljivi posnetki neurja iz Zasavja

Toča
Včeraj pozno popoldan je Zasavje zajelo močno neurje s točo, najhuje je bilo v Kisovcu.

V občini Zagorje je bilo po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje v naseljih Zagorje, Kisovec, Loke pri Zagorju, Šemnik, Čolnišče, Izlake, Šklendrovec in Mošenik bilo poplavljenih okrog 20 stanovanjskih hiš, trije bloki, Osnovna šola Kisovec, trgovina Mercator Kisovec in Zagorje, ter nekaj gospodarskih poslopij.

Plazovi na cestah

Na ceste se je sprožilo več plazov. Zaradi naplavin je bila polovično zaprta regionalna cesta Trbovlje-Zagorje, cesta Šklendrovec-Podkum pa je bila zaradi plazu popolnoma zaprta. 

Delno zaprte in poškodovane so ceste Mošenik-Podkrnice, Čolnišče-Mala peč in v Znojilah. V Spodnjem Šemniku je hudournik spodjedel cesto na dolžini 100 metrov in je popolnoma zaprta. 

"Zaradi močnih nalivov je potrebno preventivno prekuhavati vodo v Šemniku, na Lokah pri Zagorju in v KS Jože Marn," navajajo pri URSZR. 

V intervenciji preko sto gasilcev

V intervencijah je sodelovalo skupno 103 gasilci iz PGD Zagorje-mesto, Loke, Šentlambert, Izlake, Čolnišče, Čemšenik in Kotredež. Posledice neurja so pomagali odpravljati tudi delavci JKP Zagorje in CGP Kisovec.

V občini Trbovlje zaradi močnega neurja voda poplavila kletne prostore v bloku na Mestnem trgu, trgovine Mercator na Trgu Franca Fakina, dveh poslovnih prostorov na Ulici Sallaumines, telovadnice Osnovne šole Trbovlje, dvorane Glasbene šole. 

Iz poplavljenih objektov so gasilci vodo izčrpali, na Savinjski cesti so očistili odtočne jaške. V Bevškem je odtrgalo del regionalne ceste Trbovlje-Zagorje. Močno je poškodovan tudi odsek ceste Rovte-Planinska vas.

V intervencijah je po podatkih URSZR sodelovalo skupaj 25 gasilcev iz Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje-mesto. Pri odpravljanju posledic neurja so sodelovali še delavci JKP Trbovlje in CGP Kisovec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Tadej 10:27 13.junij 2018.

    Blokarji se pa seveda smejijo in norca delajo.

  • Janez_53 08:48 13.junij 2018.

    Posnetek ni ravno "pretresljiv"!!! Ljudje so doživeli veliko hujše situacije, ko so v stanovanjih imeli vodo do kolen ali še višje, ko jim je odnašalo avtomobile in podobno! Tako da o neki pretresljivosti pri konkretnem posnetku ni ravno za govoriti!