Arso izdal novo oranžno opozorilo za vso državo

Foto: Profimedia
Pred nami izrazita vremenska sprememba.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje RS je danes dopoldne izdala novo vremensko opozorilo: "V soboto popoldne in zvečer bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij." Oranžno opozorilo za jutri velja za vso državo. 

Oranžno opozorilo

Danes vroče 

Pred nami je najprej vroče popoldne, po napovedi vremenoslovcev na Arsu bodo najvišje dnevne temperature od 29 do 34 stopinj Celzija. Ponoči bo še precej jasno, jutranje temperature bodo od 13 do 18 stopinj.

"Jutri bo po sončnem dopoldnevu sredi dneva oblačnost od severa naraščala. Zgodaj popoldne bodo na severu nastale prve plohe in nevihte, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Nastane lahko tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja," vremensko spremembo napovedujejo na Arsu. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 stopinj.

Do nedelje zjutraj se bo razjasnilo, po kotlinah bo nastalo nekaj megle. Nedelja in ponedeljek bosta povečini sončna in hladnejša dneva. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, napoved do konca tedna sklenejo pri Arsu.

Napoved od 14. do 19. julija

Vremenska slika po besedah vremenoslovcev kaže, da bodo nad Evropo prevladovali severozahodni višinski vetrovi, pri nas pa bo v spodnjih plasteh ozračja pihal severovzhodni veter. Prehod vremenske motnje prek območja Alp je predviden v noči s prihodnje srede na četrtek.

Pričakujejo dokaj sončno, a razmeroma sveže vreme. Le v noči na četrtek bo prehodno lahko deževalo. Popoldanske temperature povečini ne bodo presegale 25 stopinj.

Foto: Arso Vreme preglednica Vreme Za vikend izrazita sprememba, vremenoslovci pozivajo, da spremljamo razmere

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:11 11. Julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.