Slovenija
26096 ogledov

Za vikend izrazita sprememba, vremenoslovci pozivajo, da spremljamo razmere

Oblaki Epa
Danes se bo živo srebro povzpelo nad 30 stopinj, jutri bo še bolj vroče. V soboto sledi izrazita sprememba.

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu se bodo danes ob pretežno jasnem vremenu temperature po Sloveniji povzpele od 27 do 32 stopinj Celzija. Tudi jutri bo pretežno jasno, ponekod bo pihal veter južne smeri. Še nekoliko bolj vroče bo, najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 topinj Celzija. Kot napovedujejo na Arsu bo najbolj vroče v Beli krajini, na Goriškem in v Vipavski dolini. 

Za vikend sledi sprememba, napovedujejo Arsovi vremenoslovci. V soboto bo sprva še sončno, čez dan pa nas bo od severa dosegla izrazita hladna fronta. Plohe in nevihte bodo predvidoma zajele vso Slovenijo, zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. 
"Ob sobotnem prehodu hladne fronte lahko nastanejo močnejše nevihte, zato v naslednjih dneh spremljajte napovedi in morebitna opozorila," že zdaj svarijo na Arsu. 

DO SOBOTE STABILNO VREME IN VSE BOLJ VROČE Po izraziti ohladitvi v začetku tedna se je nad naše kraje od zahoda...

Posted by ARSO vreme on Wednesday, July 8, 2020

Napoved od 12. do 17. julija

V nedeljo se bo nad srednjo Evropo in Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Do torka bo nad naše kraje od vzhoda pritekal razmeroma hladen zrak, nato pa postopno toplejši, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo od nedelje do petka prevladovalo sončno vreme. Vročine na začetku ne bo, v notranjosti Slovenije bodo do torka najvišje dnevne temperature do 25 stopinj Celzija, od srede do petka pa od 25 do 30.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Opozorila tudi na Hrvaškem 

Za Hrvaško je groba napoved podobna; sončno in toplo še danes in jutri, v soboto sledi sprememba. Padavine so napovedane za večji del države, izjema naj bi bila Dalmacija. Tudi na Hrvaškem bo v soboto pihala burja, ki bo razhladila ozračje. 

Tudi hrvaki vremenoslovci za soboto omenjajo možnost močnejših neviht. 

Podrto drevo padlo na avtomobile Neurje Slovenija Ponoči huda ura: Drevesa padala na avtomobile

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Elilenna
    Elilenna 01:03 10.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw