Arso opozarja: Na teh območjih lahko še poplavlja

Foto: Epa
Foto: Epa
Možnih je še več poplav, prav tako se bo dvignila gladina morja.
Oglej si celoten članek

Kot poroča ARSO, imajo trenutno reke Vipava, Logaščica in Ljubljanica velike pretoke, kar posledično povzroča razlivanje. Prav tako imajo velike pretoke reke na severnem Primorskem, v osrednji Sloveniji in na Celjskem.

ARSO opozaja, da bodo danes reke Vipava in Ljubljanica ter reke na Notranjskem ohranjale velike pretoke. Sava in Savinja v spodnjem toku, Krka, Kolpa, Rižana in Mura bodo naraščale.

V noči na torek lahko Vipava ponovno naraste in se razlije na izpostavljenih območjih.

Jutri bodo reke v zahodni in osrednji Sloveniji ohranjale veliko vodnatost, do velikih pretokov lahko narastejo tudi reke v severni Sloveniji. Ob močnejših padavinah lahko v zahodni in na širšem območju osrednje Slovenije hitro narastejo hudourniški vodotoki. Možne bodo tudi poplave meteornih in zalednih voda.

V sredo bodo reke prehodno upadale, v naslednjih dneh pa lahko pričakujemo ponovno povečanje vodnatosti rek.

Prav tako se bo v torek povišala gladina morja. Ob dopoldanski plimi okoli 11. ure se lahko morje za krajši čas razlije po nižjih delih obale.

Foto: Arso Arso vode

Foto: Arso Arso vode

Vreme danes

Danes popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, možna bo tudi kakšna nevihta. Temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 21 °C.

Foto: Arso Vreme arso

Jutri bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Popoldne bo zapihal veter severnih smeri, zvečer na Primorskem prehodno šibka burja. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 11 do 17, na Primorskem ter v jugovzhodnih krajih okoli 20 °C.

V sredo bo sprva delno jasno, po nižinah bo dopoldne precej nizke oblačnosti. Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v hribih na zahodu bo občasno deževalo. Ponekod bo zapihal južni do jugozahodni veter.

V četrtek bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni polovici Slovenije.

Slovenija Voda zalila hiše, na cesto padle ogromne skale Slovenija Poplavilo kleti in pritličja, najhuje pa šele prihaja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.