Slovenija
13295 ogledov

Poplavilo kleti in pritličja, najhuje pa šele prihaja

poplave Slovenija
1/3
Profimedia
Na Agenciji RS za okolje so sicer za danes napovedali naraščanje rek v večje delu države.

Na območju Ajdovščine in Vipave je v popoldanskih urah zaradi obilnih padavin poplavilo kletne in pritlične prostore več stanovanjskih objektov. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je poplavljena tudi lokalna cesta v Dupljah in podvoz pod hitro cesto v Vipavi. Na terenu pomagajo gasilci in člani občinskih štabov civilne zaščite.

Gasilci so posredovali v občini Vipava na območju Lož, Vrhpolja in Zemona. O poplavljenih kletnih in pritličnih prostorih stanovanjskih objektov poročajo tudi iz Ajdovščine in vasi Budanje. Gasilci so ogrožene objekte preventivno zavarovali z vrečami peska, iz poplavljenih pa izčrpali vodo.

Na Agenciji RS za okolje so sicer za danes napovedali naraščanje rek v večje delu države. Po napovedih bodo ponoči nekatere reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji dosegle velike pretoke.

Na tej povezavi preverite, kako se bodo padavine gibale po državi.

Ob močnejših dolgotrajnih nalivih lahko zvečer in v noči na ponedeljek pride do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda predvsem na širšem Primorskem in Notranjskem, v osrednji Sloveniji ter v porečjih Krke in Kolpe. Drugod po državi bo naraščanje rek manj izrazito, vodnatost rek bo ostala povečini srednja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2