Aver kupuje klet sredi Ljubljane

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Nadzorni svet (NS) bo odločal o višjih plačah v upravi in o Averjevi želji, da kupi klet. Poleg tega bodo nadaljevali tudi točko o njegovi razrešitvi.
Oglej si celoten članek
Davor Hvala, ki je licenco za člana uprave Vzajemne dobil 7. maja, bo imel od 1. septembra za 20 odstotkov višjo plačo. Nadzorni svet (NS) ima na današnji seji namreč na mizi predlog predsednika nadzornikov Jožeta Benčine, naj se Hvali “skladno z doseženimi rezultati poslovanja družbe v preteklem šestmesečju” (op. p.: čeprav v podjetju dela šele štiri mesece) do konca leta vsak mesec izplača delovna uspešnost v višini 20 odstotkov plače.

 

Odhod malo verjeten

Rezrešitev. Nadzorniki bodo danes nadaljevali tudi točko o razrešitvi Boštjana Averja.

Proti. Za razrešitev šefa Vzajemne skoraj zagotovo ne bosta glasovala Primož Igerc in Ivan Sepaher, verjetno pa ne tudi Darja Korpar.

Krivdna rarešitev. Aver bi se v tem primeru z Vzajemne poslovil brez odpravnine v višini 150 tisoč evrov bruto. A v NS ni podpore niti za njegovo menjavo, kaj šele za krivdno razrešitev, pravi vir.

320 tisoč evrov: pisarne
Potem ko je Vzajemna lansko leto končala z izgubo, nato pa poslovni rezultat letos z varčevalnimi ukrepi skoraj čez noč popravila, zdaj intenzivno kupuje nepremičnine. Za poslovne prostore na Ravnah na Koroškem naj bi po naših virih odštela 320 tisoč evrov ali 1.600 evrov na kvadratni meter, kar naj bi bilo po mnenju vira precej visoka cena.

Na Vzajemni na Ravnah na Koroškem so včeraj sicer zatrdili, da nakup še ni izpeljan ter da se še odločajo med najemom in nakupom. Zdaj za najemnino, vendar na drugi lokaciji, plačujejo okoli 700 evrov na mesec.

V Ljubljani pa so nakup potrdili in dejali, da so nakazali dva od treh obrokov kupnine. Prodajalec je bil gradbenik Igerc Miran, s. p. A na Vzajemni zagotavljajo, da podjetnik ni v sorodu s predstavnikom zaposlenih v NS Primožem Igercem, ki dela prav na Ravnah na Koroškem.

170 evrov: za klet
NS pa naj bi danes potrjeval predlog Boštjana Averja in Hvale, naj Vzajemna za 170 tisoč evrov za skladišče in arhiv kupi 214 kvadratnih metrov kletnih prostorov na Mali ulici. Predlog je "nepremišljena poteza uprave", pravi nadzornik Gregor Primic in pojasni: "V gradivih ni nikakršne analize, kolikšni bi bili stroški najema, niti nakupa skladišča na kateri od cenejših lokacij v okolici Ljubljane."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.