Babice ostale brez ferrarijev

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Zaplemba vozila. Ob četrtem hudem prekršku, četudi niste lastnik vozila.
Oglej si celoten članek

Nekaj skrbno izbranih izvajalcev storitev za vleko zaseženih motornih vozil je bilo že pred časom obveščenih, naj povečajo svoje prostorske kapacitete, saj se bo z novim zakonom znatno povečalo število zaplenjenih vozil, nas je obvestil vir blizu policiji, ki želi ostati neimenovan.

Število zaplenjenih vozil sicer že tako iz leta v leto narašča. Leta 2006 je bilo glede na podatke, ki jih je posredovala policija, 126 zasegov motornih vozil, lani pa 1.874; v petih letih torej skoraj 15-krat več.

Odvzem tudi službenega
Nov zakon o pravilih cestnega prometa predvideva, da vam vozilo odvzamejo, če ste bili v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovani za prekrške (na primer za prekoračitev dovoljene hitrosti, odklonitev odrejenega preverjanja psihofizičnega stanja, vožnjo pod vplivom alkohola ... ), tokrat pa ste bili zaloteni pri storitvi hujšega prekrška, za katerega je predvidena globa najmanj 300 evrov. Vozilo bodo zaplenili, četudi niste lastnik avtomobila, torej tudi službeno ali nadomestno.

A kdo poravna stroške vleke, zasega in hrambe ter sodne stroške? "Policija postopek vodi z voznikom, če pa ta ni znan, z lastnikom," odgovarjajo na policiji. O pogojih vrnitve zaseženega vozila odloča sodišče in ne policija, dodajajo, sodišče pa lahko vozilo vrne, proda ali zanj odredi uničenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 16:02 1. Julij 2011.

    Ne govorim o ločevanju, govorim o kazni za nepravilno ločevanje. Oziroma lepše, ti ločuješ jest ti pa zvečer fuknem notri …

  • 15:27 1. Julij 2011.

    še tele (pa nočem žalit živali) bi bolj znalo ločevat kot marikateri! ločije se ne zato ker bi si država …

  • 11:00 1. Julij 2011.

    Meni se zdi pa to načeloma v redu. Tu je vsaj malo sociale, če so že kazni za ene smešne, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.