Banko, ki nudi najvišje obresti pri nas, nameravajo ukiniti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Banka Unicredit bi v Sloveniji ukinila samostojno banko, pri nas pa bi še naprej poslovali kot podružnica avstrijske banke, tako kot pri nas že posluje BKS. Za stranke se ne bi nič spremenilo.
Oglej si celoten članek

"Začeli smo z analizo potencialne čezmejne združitve UniCredit Banka Slovenija d.d. in UniCredit Bank Austria AG ter preobrazbe v podružnico Slovenija," so sporočili iz slovenske Unicredit banke.

"Analiza, ki jo začenjamo sedaj, bo zaključena v tretjem četrtletju 2023. Njen pričakovani rezultat je priprava podrobnega načrta združitve, ki bo podan v odobritev pristojnim nadzornim organom in regulatorjem. V vmesnem obdobju bo poslovanje strank z nami ostalo nespremenjeno, podpora strankam pa ostaja naša prednostna naloga," so zapisali.

Če pri prišlo do preoblikovanja v podružnico, Unicredit Banka Slovenija ne bi več bila samostojna banka, za njen nadzor pa ne bi bila več pristojna Banka Slovenije ampak avstrijska centralna banka. Tak primer v Sloveniji že imamo, tako pri nas posluje BKS Bank, ki je podružnica avstrijske banke BKS Bank AG.

Foto: Suzana Kos Unicredit banka v Kopru

"Analizirali smo različne scenarije, s katerimi bi sprostili naš potencial v Sloveniji. To vključuje iskanje načinov za optimizacijo in izboljšanje našega trenutnega poslovanja," so odločitev pojasnili v Unicredit Banki Slovenija. "Cilj analize je določiti nov in enostavnejši model delovanja, da bi lahko ponudili še boljše storitve vsem našim strankam v obeh državah, pri čemer bo skupina UniCredit v Sloveniji še naprej delovala pod blagovno znamko UniCredit Bank," so še dodali.

Kot smo poročali v začetku aprila, Unicredit banka pri nas ponuja najvišje obresti za depozite. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:06 30. Maj 2023.

    Ni problema! Prvo še poberem 3000€ obresti ;-)

  • 15:50 30. Maj 2023.

    Dejte jim delat za najvišjimi % !! Objavite tudi pogoje da dobiš take % in za koliko časa..

  • 15:36 30. Maj 2023.

    Ta banka ne bi nikoli obstojala, če ne bi nategovali ljudi z nizkimi krediti v švicarskih frankih. Takrat je bil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.