Slovenija
37008 ogledov

Banko, ki nudi najvišje obresti pri nas, nameravajo ukiniti

Denar, evri Profimedia
Banka Unicredit bi v Sloveniji ukinila samostojno banko, pri nas pa bi še naprej poslovali kot podružnica avstrijske banke, tako kot pri nas že posluje BKS. Za stranke se ne bi nič spremenilo.

"Začeli smo z analizo potencialne čezmejne združitve UniCredit Banka Slovenija d.d. in UniCredit Bank Austria AG ter preobrazbe v podružnico Slovenija," so sporočili iz slovenske Unicredit banke.

"Analiza, ki jo začenjamo sedaj, bo zaključena v tretjem četrtletju 2023. Njen pričakovani rezultat je priprava podrobnega načrta združitve, ki bo podan v odobritev pristojnim nadzornim organom in regulatorjem. V vmesnem obdobju bo poslovanje strank z nami ostalo nespremenjeno, podpora strankam pa ostaja naša prednostna naloga," so zapisali.

Če pri prišlo do preoblikovanja v podružnico, Unicredit Banka Slovenija ne bi več bila samostojna banka, za njen nadzor pa ne bi bila več pristojna Banka Slovenije ampak avstrijska centralna banka. Tak primer v Sloveniji že imamo, tako pri nas posluje BKS Bank, ki je podružnica avstrijske banke BKS Bank AG.

Unicredit banka v Kopru | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos

"Analizirali smo različne scenarije, s katerimi bi sprostili naš potencial v Sloveniji. To vključuje iskanje načinov za optimizacijo in izboljšanje našega trenutnega poslovanja," so odločitev pojasnili v Unicredit Banki Slovenija. "Cilj analize je določiti nov in enostavnejši model delovanja, da bi lahko ponudili še boljše storitve vsem našim strankam v obeh državah, pri čemer bo skupina UniCredit v Sloveniji še naprej delovala pod blagovno znamko UniCredit Bank," so še dodali.

Kot smo poročali v začetku aprila, Unicredit banka pri nas ponuja najvišje obresti za depozite. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
 • Toma 17:06 30.maj 2023.

  Ni problema! Prvo še poberem 3000€ obresti ;-)

 • kapibara 15:50 30.maj 2023.

  Dejte jim delat za najvišjimi % !! Objavite tudi pogoje da dobiš take % in za koliko časa..

 • Avatar jezeran
  jezeran 15:36 30.maj 2023.

  Ta banka ne bi nikoli obstojala, če ne bi nategovali ljudi z nizkimi krediti v švicarskih frankih. Takrat je bil pogoj, da pri njih skleneš oz odpreš tudi račun, kateri je bil vezan na nižjo obrestno mero.