Beovičeva: mi o tem sploh nismo razpravljali, zelo me skrbi

Foto: Saša Despot Bojana Beović Foto: STA/Nebojša Tejić Bojana Beović
Vodja strokovne skupine Bojana Beović pravi, da ne ve, na čigavo pobudo se je to zgodilo.
Oglej si celoten članek

Še v sredo zvečer je strokovna skupina na ministrstvu za zdravje, ki jo vodi Bojana Beović, menila, da še ni napočil čas za preklic epidemije, včeraj zvečer je vlada epidemijo že preklicala. Kot je Beovićeva pojasnila za Delo, predlog za preklic ni prišel od stroke, pač pa iz vladnih služb, strokovna skupina pa ga je potem s pomočjo strokovnjakov iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) tudi preigrala.

Opozorila pa je, da bo epidemija, če bo število obolelih naraščalo, lahko spet razglašena že pet minut po 31. maju.

O odprtju mej, ki velja že od danes, pa strokovna skupina sploh ni odločala in Beovićevi ni znano, na čigavo pobudo se je to zgodilo. Odprtje meja jo skrbi, saj se s tem glede na izkušnje iz drugih držav močno poveča možnost za nov zagon epidemije.

Nadzor na meji bi sicer lahko zaostrili, če pride do povečanja števila okužb pri nas ali v tujini.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 20:14 15. Maj 2020.

    Prej so bolsevisticni putinisti lajali da so ukrepi prestrogi ,brezvezni ,namenjeni zastrasevanju ...sedaj ta isti levuhi cmokajo da ni prav …

  • 18:21 15. Maj 2020.

    bojda je janšitični hitler na vodi začutil, da je virus odnesel saharski pesek. Ker ga ja fejst pritisnilo scat, je …

  • 17:31 15. Maj 2020.

    Evo, v roku enega tedna bomo dobili novo vodjo strokovne skupine - tako, ki bo imela enako mnenje, kot politiki.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.