Slovenija
19717 ogledov

Beovičeva: mi o tem sploh nismo razpravljali, zelo me skrbi

Bojana Beović
1/2
Saša Despot
Vodja strokovne skupine Bojana Beović pravi, da ne ve, na čigavo pobudo se je to zgodilo.

Še v sredo zvečer je strokovna skupina na ministrstvu za zdravje, ki jo vodi Bojana Beović, menila, da še ni napočil čas za preklic epidemije, včeraj zvečer je vlada epidemijo že preklicala. Kot je Beovićeva pojasnila za Delo, predlog za preklic ni prišel od stroke, pač pa iz vladnih služb, strokovna skupina pa ga je potem s pomočjo strokovnjakov iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) tudi preigrala.

Opozorila pa je, da bo epidemija, če bo število obolelih naraščalo, lahko spet razglašena že pet minut po 31. maju.

O odprtju mej, ki velja že od danes, pa strokovna skupina sploh ni odločala in Beovićevi ni znano, na čigavo pobudo se je to zgodilo. Odprtje meja jo skrbi, saj se s tem glede na izkušnje iz drugih držav močno poveča možnost za nov zagon epidemije.

Nadzor na meji bi sicer lahko zaostrili, če pride do povečanja števila okužb pri nas ali v tujini.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • Laznivi 20:14 15.maj 2020.

    Prej so bolsevisticni putinisti lajali da so ukrepi prestrogi ,brezvezni ,namenjeni zastrasevanju ...sedaj ta isti levuhi cmokajo da ni prav da je sprostil ...kaj temu rdecemu blatu je sploh kdaj kaj prav ?

  • francl12 18:21 15.maj 2020.

    bojda je janšitični hitler na vodi začutil, da je virus odnesel saharski pesek. Ker ga ja fejst pritisnilo scat, je takoj preklical epidemijo! Taransakcijske račune pa si je spet ponovno napolnil....menda naj bi držalo tako dolgo, dokler matilda ne pride na obisk!

  • softundsicher 17:31 15.maj 2020.

    Evo, v roku enega tedna bomo dobili novo vodjo strokovne skupine - tako, ki bo imela enako mnenje, kot politiki.