Bo jeseni vlada zategnila pas še za tri luknje?

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Jeseni naj bi se nam obetali dodatni varčevalni ukrepi, ki bodo znova posegli v vse ključne javne izdatke.
Oglej si celoten članek

Po neuradnih informacijah Dela ministrstvo za finance pripravlja nov paket varčevalnih ukrepov za leti 2013 in 2014.

Z ukrepi naj bi znova posegli v plačno maso javnega sektorja, za pet odstotkov naj bi zmanjšali stroške dela, zamrznili naj bi minimalno plačo. Predlog naj bi predvideval tudi poseg v socialne transferje: zmanjšanje nadomestila za brezposelne, premije, ki jih država vplačuje v pokojninski sklad javnih uslužbencev, bi znižali za polovico. Prihodnje leto naj tudi ne bi izplačali regresa, ampak naj bi ga kompenzirali z napredovanji.

Branimir Štrukelj iz Konfederacije sindikatov javnega sektorja je dejal, da bi nov varčevalni zakon pomenil neupoštevanje stavkovnega dogovora in je v tem primeru napovedal konflikt, še poroča Delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 11:19 30. Avgust 2012.

    In gospodje "nedolžni" tajkuni, ki so ravno v času prve vlade "velikega vodje" kradli in okradli slovenska podjetja in jih …

  • 09:13 10. Avgust 2012.

    Mirkec, bla...bla...bla. Alora pride kesno!!!

  • 20:00 9. Avgust 2012.

    Ja lahko se je režat tako neumno kot na slikici, revnim, upokojencem itd. bodo jemali, sami pa ne bodo prikrajšani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.