Slovenija
19 ogledov

Bo jeseni vlada zategnila pas še za tri luknje?

vlada na Ptuju, dan stavke, vizjak, janša Nino Verdnik
Jeseni naj bi se nam obetali dodatni varčevalni ukrepi, ki bodo znova posegli v vse ključne javne izdatke.

Po neuradnih informacijah Dela ministrstvo za finance pripravlja nov paket varčevalnih ukrepov za leti 2013 in 2014.

Z ukrepi naj bi znova posegli v plačno maso javnega sektorja, za pet odstotkov naj bi zmanjšali stroške dela, zamrznili naj bi minimalno plačo. Predlog naj bi predvideval tudi poseg v socialne transferje: zmanjšanje nadomestila za brezposelne, premije, ki jih država vplačuje v pokojninski sklad javnih uslužbencev, bi znižali za polovico. Prihodnje leto naj tudi ne bi izplačali regresa, ampak naj bi ga kompenzirali z napredovanji.

Branimir Štrukelj iz Konfederacije sindikatov javnega sektorja je dejal, da bi nov varčevalni zakon pomenil neupoštevanje stavkovnega dogovora in je v tem primeru napovedal konflikt, še poroča Delo.

Komentarjev 12
  • anastasia 11:19 30.avgust 2012.

    In gospodje "nedolžni" tajkuni, ki so ravno v času prve vlade "velikega vodje" kradli in okradli slovenska podjetja in jih spravili na kolena. Nič seveda, nakraden denar je bil prenešen v tujino, v davčne oaze. Pa se ga da pobrati, ...prikaži več če bi bila volja seveda. Zakaj pa obstaja Interpol???

  • dragec 09:13 10.avgust 2012.

    Mirkec, bla...bla...bla. Alora pride kesno!!!

  • bojovi 20:00 09.avgust 2012.

    Ja lahko se je režat tako neumno kot na slikici, revnim, upokojencem itd. bodo jemali, sami pa ne bodo prikrajšani za ničesar pa še nagrade si bodo delili. Golazen!