Bodite pozorni na ta sporočila banke. Lahko vas ogoljufajo!

Foto: Profimedia
Policisti svarijo pred novimi goljufijami.
Oglej si celoten članek

Policisti opozarjajo na povečano število lažnih sporočil v imenu različnih bank, v katerih prejemnika usmerjajo na lažno spletno stran, ki zahteva vnos osebnih ali kartičnih podatkov. Tako pridobljene podatke nato zlorabijo za nepooblaščena plačila, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

V sporočilih se pošiljatelji izdajajo kot pošiljatelji banke ali druge zunanje institucije in prejemnike sporočil vodijo na lažno spletno stran. V sporočilih običajno napišejo, da je kartica prejemnika blokirana, da gre za izboljšanje varnostnih ukrepov in drugo. Lažna spletna stran pa zahteva obvezno potrditev z vnosom osebnih in kartičnih podatkov, so v sporočilu za javnost zapisali na PU Celje.

Tako pridobljene podatke pošiljatelji nato zlorabijo za izvajanje nepooblaščenih plačil predvsem na tujih spletnih straneh.

Policisti prejemnike takšnih sporočil pozivajo, naj ne odpirajo povezave v sporočilu in naj sporočilo takoj izbrišejo. Če so v lažno spletno banko že vnesli svoje identifikacijske podatke, naj nemudoma stopijo v stik s kontaktnim centrom svoje banke ali s svojim osebnim bančnikom in kartico blokirajo.

Slovenija Trčil v peško in pobegnil. Policija prosi za pomoč. Pri nas Truplo dojenčka na smetišču. Kaj je novega v preiskavi? PAZITE Zelo verjetno boste tarča takih prevar

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.