Boljša oskrba z elektriko

Foto: Žurnal24 Nova razdelilna transformatorska postaja je osnovni vir elektrike celotne Selške
Selška dolina. Z novo transformatorsko postajo v Železnikih bo varnejša pred izpadi elektrike.
Oglej si celoten članek

Elektro Gorenjska danes v Železnikih odpira novo razdelilno transformatorsko postajo in stikališče. Omogočila bosta zanesljivejšo in kakovostnejšo oskrbo z električno energijo celotne Selške doline, predstavljata pa začetek gradnje daljnovoda med Železniki in Bohinjem.

Nujna zanka
Vrednost razdelilno-transformatorske postaje znaša 2,75 milijona eurov, predstavlja pa osnovni vir celotne Selške doline. Težko pričakovani daljnovod med Železniki in Bohinjem je sicer nujno potreben za sklenitev 110 kilovoltne gorenjske energetske zanke, ki bo omogočala kakovostno rezervno napajanje tudi v primeru okvar.

Tudi za ureditev Dašnice
Zaradi pogostih poplav na tem območju je stikališče postavljeno nekoliko višje od prvotno projektiranega in tudi nima kletnih prostorov. Ob gradnji so v podjetju Elektro Gorenjska namenili velik del sredstev za ureditev in ustrezno sanacijo potoka Dašnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.