Slovenija
46 ogledov

Boljša oskrba z elektriko

Nova razdelilna transformatorska postaja je osnovni vir elektrike celotne Selške Žurnal24 main
Selška dolina. Z novo transformatorsko postajo v Železnikih bo varnejša pred izpadi elektrike.

Elektro Gorenjska danes v Železnikih odpira novo razdelilno transformatorsko postajo in stikališče. Omogočila bosta zanesljivejšo in kakovostnejšo oskrbo z električno energijo celotne Selške doline, predstavljata pa začetek gradnje daljnovoda med Železniki in Bohinjem.

Nujna zanka
Vrednost razdelilno-transformatorske postaje znaša 2,75 milijona eurov, predstavlja pa osnovni vir celotne Selške doline. Težko pričakovani daljnovod med Železniki in Bohinjem je sicer nujno potreben za sklenitev 110 kilovoltne gorenjske energetske zanke, ki bo omogočala kakovostno rezervno napajanje tudi v primeru okvar.

Tudi za ureditev Dašnice
Zaradi pogostih poplav na tem območju je stikališče postavljeno nekoliko višje od prvotno projektiranega in tudi nima kletnih prostorov. Ob gradnji so v podjetju Elektro Gorenjska namenili velik del sredstev za ureditev in ustrezno sanacijo potoka Dašnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.