Boscarol razkril, kaj si misli o Kordišu

Foto: Državni zbor / Matija Sušnik
Foto: Državni zbor / Matija Sušnik
"Verjetno bi bil srečen, če bi Pipistrel prodal za en evro in sledil njegovi viziji 'Vsi enaki, vsi revni'."
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, je Ivo Boscarol prodal Pipistrel podjetju Textron s sedežem v Rhode Islandu. To s prevzemom Pipistrela cilja na segment trajnostnega letalstva, s pomočjo slovenske tehnologije pa bodo med drugim razvijali tudi leteče taksije. 

25 milijonov evrov od kupnine bosta Ivo in Taja Boscarol namenila Občini Ajdovščina, poleg tega bodo 3 evre za vsak dan dela v Pipistrelu dobili tudi zaposleni, ki bodo vsi obdržali službe.

A tudi to ni navdušilo poslanca stranke Levica Mihe Kordiša, ki se je na družbenih omrežjih odzval na prodajo podjetja. "Celo življenje trdo delaš, plačuješ davke in na stara leta životariš s 650 evrov penzije zato, da je vsled davčnih olajšav in proračunskih subvencij oligarh Ivo Boscarol za 218 milijonov bogatejši. Tvoje zgodbe v medijih ni, saj so zahteve po boljših plačah in pokojninah "nerealistične", podpora za "lenuhe" in cokla za "poštene podjetnike", medtem ko si koristnik olajšav in subvencij plačuje piar slikanje širokogrudne, skoraj dobrodelne javne podobe," je okrcal Boscarola in pozval k zadružnemu prevzemu in delavskemu upravljanju podjetij. 

Foto: Saša Despot Ivo Boscarol Boscarol pa je danes za Pop TV odgovoril poslancu, da je oligarh prej Kordiš sam, saj da sam nima niti politične moči niti denarja v tujini. "Verjetno bi bil srečen, če bi Pipistrel prodal za en evro in sledil njegovi viziji 'Vsi enaki, vsi revni'. Mislim, da bo ta denar, ki prihaja v Slovenijo ... da bo vsa Slovenija imela nekaj od tega, saj je s subvencijami vsak pripomogel k Pipistrelovi zgodbi."

Boscarol sicer meni, da so Slovenci o njem zelo deljenega mnenja: "Polovica bi mi postavila spomenik in polovica bi me utopila v žlici vode."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 89

  • 15:38 27. Marec 2022.

    subvencija za fotovoltaiko, pa prodaš bajto, isto z biomaso, fasado, okna, itd ... je kdo vrnil subvencijo? kmetje kupujejo nove …

  • 15:24 27. Marec 2022.

    Lepo, da je boscarol pocastil obcino in zaposlene. A brez stevilnih drzavnih razpisov v kljucnih prelomih ne bi prisel tako …

  • 11:21 27. Marec 2022.

    Tale Kordiš lapa v tri krasne. Večkrat se sprašujem, kakšne droge jemlje. V življenju mu ni bilo treba migniti z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.