Slovenija
36042 ogledov

Boscarol razkril, kaj si misli o Kordišu

Komentarjev 89
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • dejan197 08:56 27.marec 2022.

    Bedaki bedaki bedaki... Kakšni komentarji. Nikoli vam ne bo nič uspelo in prav je tako!!! Subvencije je pridobil ker je zmagal z idejo in jih je že 1000x vrnil z davki. Vem za ljudi ki so dobili subvencije pobegnili in ...prikaži več niso zaprti. To je treba rešit. Ne pa zatirati uspešne ljudi.

    • alen04 09:37 27.marec 2022.

      Povsem se strinjam. Subvencije so že davna preteklost v primerjavi s pobranimi davki. Težava je, ko večina tega dejstva sploh ne vidi iz. tega zavestno noče videti in trobi svojo ideologijo, ki je že davno ni več in je nikoli ...prikaži več več ne bo. Izogibajte se nevednežev. Jaz se jih na veliko.

  • eminenca 10:23 27.marec 2022.

    firma v privat lasti, ja kaj nej pa naredi s svojo firmo? ta ekstremist kordiš, vem kaj bi naredil, on bi mu jo nacionaliziral, da bi potem propadla... privat lastnina je pač privat in lastnik lahko to proda če mu ...prikaži več paše, pa subvencije gor al dol, sej še marsikdo dobi subvencije ... v času korona krize so mnogi dobili razne dodatke, kar je državo stalo milijone in dobili so za nič dela, da ne bom našteval kdo ... taki ekstremisti nimajo kaj počet v parlamentu , PIKA!

  • Avatar luckyss
    luckyss 03:25 27.marec 2022.

    Kordiš pač reče bobu bob. Je radikalen, ker drugačen v tem ekstremnem-kapitalizmu pač ne more biti..In za mnoge presenetljiv podatek je ta, da je kapitalizem imel največje dobičke takrat, ko so bile socialne razlike najmanjše !!..Boskarol pa je bil v ...prikaži več bistvu prisiljen prodati, saj se je začela vmešavati že ameriška vojska in tu nimaš kaj jamrat..Je pa prav, da je delček bajne kupnine podaril občini in si tako vsaj pri sebi kupil "čisto vest" v zameno za preteklo izkoriščanje države in delavcev.

    • mirror 08:50 27.marec 2022.

      Ko je Golob prejemal veliko previsoko plačo, ki je šla iz naših žepov, pa niste nič omenjali izkoriščanja. Zaradi njegove previsoke plače je bila dražja elektrika. Dvoličneži!

    • Avatar luckyss
      luckyss 09:18 27.marec 2022.

      Me zanima, kdo bi zavrnil visoko plačo, mogoče takšen, ki si je nagrabil milijone s preprodajo orožja ali raznimi provizijami..In samo totani zarukanec lahko izjavi, da je zaradi visoke plače bila dražja elektrika. Ravno po zaslugi Goloba je bila gospodinjska ...prikaži več tarifa za nas navadne smrtnike umetno držana nižje.

    • eminenca 10:44 27.marec 2022.

      vprašaj tov. kordiša, če bi sprejel take plačo ali bi jo nemara zavrnil

    • eminenca 11:14 27.marec 2022.

      in kordiš ne reče bobu bob, ampak nabija to staro marksistično ideologijo, ki je že zdavnaj preživeta in neuporabna, še bolj pa škodljiva ... in pri nas seveda nimamo pravega kapitalizma, dokler bo tako bogato socialna država, tega ni ... ...prikaži več aploh pa ne more bit, ker smo neučinkoviti na pravnem področju in ekonomsko nezanimivi ... predragi za tiso kar se ponuja

    • Majazmaja 11:47 27.marec 2022.

      Jaz pa nečesa ne razumem ... Kordiš prejema posransko plačo, ki je za slovenske razmere visoka, sploh za razmere tistih, za katere se bori (oz. se dela, da se bori). A se on odpoveduje 3/4 zaslužka v korist kakšni družini? ...prikaži več A on ni posran kapitalist?

    • eminenca 15:29 27.marec 2022.

      odlično vprašanje oz. misel ... upam, da ga kdo to vpraša na predvolilnih soočenjih, pa da ga malo s kolom po glav, tega težaka, ki folku še na vlaku ne da miru s svojo ideologijo ... pacient

    • Avatar R_D
      R_D 16:21 27.marec 2022.

      Luckis, ti si vedno bil in boš ostal opica.

    • Ender3 16:24 27.marec 2022.

      Aktivisti in ostali posranci se spotikajo ob izjave Kordiša in se zgražajo. Če, kaj takšnega čivkne veliki kolovodja pa raje molčijo. V osnovi je to njegovo mnenje in ne bi smelo imeti velike teže. Sploh pa, politika Levice mnoge moti ...prikaži več posebno, ker pridobivajo glasove bodočih volilcev.

    • eminenca 16:34 27.marec 2022.

      ja, kdo se pa spotika ob njegove izjave, vprašaj novinarja zakaj se ukvarja z njim ... sicer pa če je vse samo mnenje, zakaj se ON ukvarja z drugimi???, to mene bolj zanima, zakaj nadleguje vsakogar s svojo marksistično ideologijo, ...prikaži več celo kakšnega na vlaku buzerira, tudi to sem že slišal ... a to je pa zate u redu ... pa še to, če levica nabira glasove, jih samo zaradi bedakov, ki na žalost volijo take "nevarne" ekstremiste

    • Kiha_Mordiš 17:21 27.marec 2022.

      Ender, kaj takega ne čivka nihče razen Kordiša. Kordiš je psihopat brez primere. V parih letih bi nas spravil na raven Mao Zedongove Kitajske.

  • Majazmaja 11:21 27.marec 2022.

    Tale Kordiš lapa v tri krasne. Večkrat se sprašujem, kakšne droge jemlje. V življenju mu ni bilo treba migniti z mezincem. Kako lahko nekdo s premožnimi starši lahko očita nekomu, ki je podjetje ustvaril z lastnimi rokami, ki nudi krepko ...prikaži več plačano delo veliko zaposlenim, take pritlehne stvari? Kordiš (in njegov Mesečnik) je protipol Jajotu in ne eni ne drugi nimajo mesta ne le v parlamentu, pač pa v družbi!

    • eminenca 17:16 27.marec 2022.

      se strinjam, čeprav naj bodo izvenparlamentarne stranke, ker nekaj prostora še ima ta zemljica, da jo malce potlačijo in poserjejo ekstremisti in psihopati ... ampak v parlament pa absolutno nikoli!

  • eminenca 10:26 27.marec 2022.

    ta ekstremist kordiš bi nacionaliziral vsako stanovnje, ki ga ne moreš posest v 15 tih minutah, to je njegova izjava ... je pa čudno, da ima njgov strankarski kolega v lasti kar nekaj nepremičnin ... hmm, le kaj bi se ...prikaži več zmislil za koment tega dejstva ... še en bolnik v parlamentu, bi bi iz te države naredu drugo venezuelo

  • jakec1575 21:10 26.marec 2022.

    Kordiš ima v enem prav. slovenski podjetniki so eni največjih škrtuhov, ko je treba plačati strokoven kader. So izjeme, so multinacionalke. ampak generalno niso sposobni placati 2000 bruto ali 3000 bruto resnega strokovnjaka, inženirja itd. no razen zdravnikov in pravnikov. ...prikaži več pa se to samo izbranih.

    • Vilno 08:58 27.marec 2022.

      Ce te ne placajo kolikor mislis da si zasluzis, gres pac drugam, nekje se ze najde boljse. Kordis gotovo ne isce drugih sluzb, saj za delo NIC dobi mastno poslansko placo, veliko vec kot katerikoli inzenir.

    • eminenca 11:21 27.marec 2022.

      "Ce te ne placajo kolikor mislis da si zasluzis, gres pac drugam" ... seveda, v tujino, kam pa drugam ... res pa, da je v privat firmah strokovni kader premalo plačan, ampk tudi to je res, da 3000€ plače stane ...prikaži več firmo 6000€ ... smo v nekem začaranem krogu, mladi odhajajo v tujino, prebivalstvo se pa stara in zato mamo visoke davke in zato smo neučinkoviti in nezanimivi za pravi biznis

    • Majazmaja 11:36 27.marec 2022.

      jakec1575: toliko, kot ti tukaj omenjaš, je meni slovenska firma plačevala že med študijem (zaposlila sem se med 3. in 4. letnikom) zato, da sem se, kot so rekli moji starši, pri njih ''igrala z robotki.'' In veš kaj? Oba ...prikaži več sta zdravnika - kot internist in pediatrinja sta imela nižjo plačo od mene, študentke ''štroma''. Toliko o plačah inženirjev in zdravnikov.

    • jakec1575 15:16 27.marec 2022.

      Maja. Poglej si place strokovnjakov. Tebe med studijem niso toliko placevali. To ti ne verjamem. Ker seso pogovarjam s studenti, ki delajo v slovenskih firmah ,ki najbolje placujejo.

    • jakec1575 15:17 27.marec 2022.

      Imam vplogled v statistiko plac v gosp. In javnem sektorju. In trdim, da nabijas.

    • jakec1575 15:21 27.marec 2022.

      Vilno. Problem je zgornji limit.

    • jakec1575 15:21 27.marec 2022.

      V tujini dobis za isto znanje 2vcasih 3x tnik

    • Avatar R_D
      R_D 16:24 27.marec 2022.

      Maja lažeš, da se kar kadi. Ti nisi nobena inženirka, tvoja starša pa nista zdravnika.

  • tlacan 23:17 26.marec 2022.

    Eni dobijo drobtinice vsak mesec in so še vedno lačni. Drugi pa s ta pravimi poznanstvi dobijo subvencije za zagon svoje dejavnosti in dodatne subvencije za širitev. Ker so bogati se jim ta prvi zdijo lenuhi, saj bi morali brezplačno ...prikaži več delati pri njih, ki znajo od države pobrati bisveno več ampak oni so brihtni in delovni. S sabo ne bodo odnesli ničesar !

    • Majazmaja 11:30 27.marec 2022.

      tlacan: Boscarol svoje zaposlene plačuje nadpovprečno. Sorodnik je zaposlen pri njih kot razvojni inženir - njegova prva služba še iz študentskih časov (pa še fino so ga pritisnili, da je diplomiral v roku). Je pa res, da tekočega traku nihče ...prikaži več ne bo plačeval več, kot je potrebno. Če bi 'tekoče fante in dekleta' plačevali kot razvojne inženirje, financarje, marketing itd., bi s tem razveljavili znanje, izobrazbo in odgovornost. Tako pač je. Že od antičnih časov ali pa še od prej.

    • tlacan 11:57 27.marec 2022.

      Ne vem kaj bi bila dobra plača. Minimalna plača predstavlja rob preživetja; torej bi moral najslabše plačan delavec, ki ne zabušava, imeti nekaj več. Od tu pa se plača dviguje glede na . . . Vsaj tako gre v tujini. ...prikaži več. Niso socialni transferji previsoki saj ne zagotavljajo niti zadovoljivega, kaj šele lagodnega življenja. Opozarjam na to, da so plače pri Slovenskih delodajalcih prenizke.

    • tlacan 11:57 27.marec 2022.

      Seveda obstajajo izjeme a so zelo redke - sploh, če jih primerjamo z drugimi državami, ki imajo enake ali nižje cene hrane in osnovnih življenjskih potrebščin. Torej gre za zelo izkoriščevalski odnos do delavca in je na tak način dosti ...prikaži več lažje bit uspešen in nikakor nimajo pravice imenovati lenuhi tiste, ki nimajo take sreče.

  • Feferon 23:19 26.marec 2022.

    V vsaki družbi je nekaj ultra kretenov. Tudi med volilci. Kordži cilja, da ga bodo ti izvolili.

    • mph2 08:18 27.marec 2022.

      Dvomim, vsi kreteni so že pri SDS, NSI, Počivalšku, ...

    • eminenca 10:48 27.marec 2022.

      jaz pa ne dvomim in se strinjam s feferonom

  • Dusan12 20:31 26.marec 2022.

    Kakšen Buskorol. Važno je da Slovenci vemo, da je med nami še vedno in to že 80 let, predstavnik delavskega razreda, dvorni norček Lado Leskovar.

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 20:47 26.marec 2022.

    Miha Kordiš občasno izbira besede nepremišljeno in si s tem dela slabo reklamo.

    • Toma 20:48 26.marec 2022.

      Občasno?

    • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 21:02 26.marec 2022.

      Ja, o njem se ne da govoriti pohvalno, le blažiti lahko poskusiš. A to je bil slab poskus. Pri njem pač ne gre.

    • marko345 21:38 26.marec 2022.

      Menim, da je ta človek ultra levice ne malo ampak totalno nor, kot so noti tudi tisti, ki to stranko volijo Butale zarukane.

    • Ender3 23:31 26.marec 2022.

      marko345, imaš slab politični okus. Za koga pa ti navijaš.

    • Avatar Leon
      Leon 07:36 27.marec 2022.

      Kordiš je Pojbič na Levici !

    • mirror 08:52 27.marec 2022.

      Vse besede Kordiša so nepremišljene.

    • Dusan12 09:39 27.marec 2022.

      Kordiš sploh ni škodljiv za državo, je pa zelo škodljiva Batovževa s svojim SAB

    • marko345 10:07 27.marec 2022.

      Ender3 za koga bom volil je moja dolžnost in pravica, za levico, ki ji je komunizem, izstop iz Nata, država brez lastne vojske in razne zadruge ipd. Pa nisem in ne bom nikoli voli. To kar propagora levica je sistem ...prikaži več na Kubi, pojdi enkrat tja, da vidiš lačne, strgane ljudi, hrano dobijo na točke, avtopark da te kap ipd. Kordiš je pa cvet tega levega ideotizma. Sredinske stranke, neobremenjene s preteklostjo so naša prihodnost. Zadovoljen z odgovorom?

    • Majazmaja 11:25 27.marec 2022.

      Leon! S tem si pa zadel žebljico na glavico!

  • eminenca 15:38 27.marec 2022.

    subvencija za fotovoltaiko, pa prodaš bajto, isto z biomaso, fasado, okna, itd ... je kdo vrnil subvencijo? kmetje kupujejo nove velike traktroje in opremo, ki postanejo njihova last, lahko tudi to prodajo, je kdo že vrnil subvencijo? študent, zlati maturant ...prikaži več gre na faks, dobi dobro štipendijo, patem pa via tujina ... je mogoče kdo od teh kaj vrnil državi? ... in še in še in še ... in potem se bomo prerekal kaj je kdo naredil, nekateri iz kruha drek, drugi so pa nekaj ustvarili... a je še kaj?

  • jakec1575 15:24 27.marec 2022.

    Lepo, da je boscarol pocastil obcino in zaposlene. A brez stevilnih drzavnih razpisov v kljucnih prelomih ne bi prisel tako danec. Kot receno, koristil je, kar je bilo na voljo in s tem ni nic narobe. A javnost rada pozablja, ...prikaži več da davkoplacevalci dajemo 100 mio za zaposlitvene programe subvencij za firme. Ko je treba davek placat, pa vsi vihajo nos in blatijo drzavo.

    • jakec1575 15:26 27.marec 2022.

      Boscarol je bil posten in vedno placal davek se mi zdi

  • ivo5 20:36 26.marec 2022.

    Kordiš, čas te je povozil do konca. Škoda, pa tako mlad.

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 08:36 27.marec 2022.

    Boscarol ne bi bil nič, če ne bi imel subvencij! Temu gnoju je vse država podarila!

    • Vilno 08:50 27.marec 2022.

      Kaksne omejence dripce mora ta zemlja nosit...

    • Dusan12 09:28 27.marec 2022.

      Seveda s tem človek takoj pomisli na Bratovževo, pa Trčka, pa Pavšiča, pa Nemca, Karažijo, Bandellija, zastavonošo z izrazito niskim Q jem in seveda lopov Goloba. Vsem naštetim, bi prepovedal približevanje parlamenta na 393 metrov

    • zdrej 10:51 27.marec 2022.

      Koliko pa imamo "gnojev", ki dobivajo subvencije in iz njih ne naredijo milijonov?? Če je to res kar si napisal, ne izniči tega, da Ivo sposoben to pomnožiti. NE smeš pozabiti, da je sedaj se temi "darovanji" upam da vsaj ...prikaži večj vrnil. Človek je pod črto sposoben in uspešen. In problem slovenceljnov je da tega ne znamo cenit!!!!

    • eminenca 11:04 27.marec 2022.

      mi znamo cenit fovšijo in vsak , ki malo pogleda ven iz povpračja, ga je treba s kolom nazaj potunkat, ker nekaterim je še vedno sveta ena in edina doktrina "vsi enaki" ... ja in to vsi enako revni, enako ...prikaži več bogati pa verjetno nemogoče ... oboževalci marsistične ideologije

  • jan631 20:33 26.marec 2022.

    Največji gnoj, ki ga je kadarkoli nosila mati zemlja je Kordiš.Gnoj od gnoja.

    • Ender3 23:29 26.marec 2022.

      Motiš se, največji gnoj je čisto drug, ki ga troli ne omenjate pogosto.

    • mirror 08:54 27.marec 2022.

      Tudi tisti, ki Kordiša podpirate ste isti. Socialci, ki so v življenju dali od sebe samo eno stvar, pa še tisto v straniščno školjko.

    • rd2dmk2 10:04 27.marec 2022.

      jani631 gnoj je zelo koristna in cenjena stvar. a ne veš kako je zdej iskan in drag ?

    • zdrej 11:06 27.marec 2022.

      @rd2dmk2 to velja zgolj za njive. V parlamentu dela tak gnoj veliko škodo. Uničuje vsaj opremo v parlamentu. :-)

    • Toma 14:25 27.marec 2022.

      Gnoj je dosti bolj koristen od tega nebodigatreba!

    • rd2dmk2 14:39 27.marec 2022.

      veste Kordiš ima prav, samo povedat ne zna na lep način, da bi tudi vam zapelo v ušesih kot Helena Blagne. firma je šla. kor je šla AA, kolinska, Tobačna, Mura, Labod, Toper, IMV, TAM. Litostroj, SCT,...... ni več..imamo pa ...prikaži več LIdl, Hofer, Leclerc, Tedi,Eurospin, Spar, H&M, in še in še podobnih na tone.

    • zdrej 08:08 28.marec 2022.

      Kdaj pa so te firme propadale? In kako? TAM pod LDS. Recimo Bavčar OMV in potem Kolinska - LDS. AA - Alenkica. Kordiš upam da samo nabija. Nekaj resnice je v tem, ampak človek ni glih na realnih tleh. V ...prikaži večV državi je treba imeti ravnovesje med socialo in kapitalom, da ljudje lepo živijo. Ampak Levica je preveč v levo in k sociali in zadeva bo postala nevzdržna. Za marsikoga je že sedaj. Recimo plačni razred J sploh ne bi smel obstajati!!

    • rd2dmk2 08:15 28.marec 2022.

      še eno vprašanje za vas. vse firme v sloveniji so v slovenskih rokah, s sedežem v SLO. kolk naj bi po vašem bil davek od dobička podjetja ? in druga varinata vsa podjarja v SLO v v tuji lasti,s sedeži ...prikaži več v tujini in so pri nas samo izpostave ( TOZD-i za vse ki ne marate socializma in Juge) in koliko na bi tukaj bil davek od dobička ? no da berem vaše predloge..

  • rd2dmk2 10:03 27.marec 2022.

    glejte mene moti nekaj. malo pomislimo na Magno. šla je zemlja, šli so denarji, lahko pa gre tud Magna v dim. v maloro. jest bi vse vas vprašal zakaj ni obratno ? zakaj pipistrel ni kupil tisti Texon ? ne ...prikaži veče bi mogla država primaknit kakšen euro ? glejte namesto da bi naši skupni pivovarji kupili haineken, namesto da bi Mimovrste kupili nizozemce, namesto da bi Gorenjska banka kupila srbske, namestoda bi droga, kolinska, fructal kupili so vsa ta podjeta - pokupljena. in kam gre dobiček ?

    • eminenca 10:41 27.marec 2022.

      vse se prodaja, kupi, pa kdor ima solde, lahko pa vzame kredit, ki ga nikoli ne vrne in potem banka proda takemu, ki kaj pod palcem ... žal so vse te prodaje posledice samoupravnega socialzma, poprej nacionalizacije, vse to je ...prikaži več že nekoč bilo privat, potem se je pa zgodila denacionalizacija ali velika kraja, nastaili so "sposobne" direktorje in vse je šlo v maloro ... in ti bi še texon kupu, pa dej kupi boing, al pa rr, pa še kaj

    • zdrej 11:01 27.marec 2022.

      No ko smo bili pri Magni. Takrat nastal VELIKI HALO. Sedaj pa se v Hočah na veliko gradi v poslovni coni. Vsekakor je morala tukaj, par! km vstran, biti asfaltirana površina. Namreč nihče tega ne omenja. Sicer ne razumem, kaj ...prikaži večkaj vas moti pri tej prodaji. Človek je nekaj ustvaril, se naveličal oz ima kakšen drug razlog in firmo prodal za dober denar. Če bodo še naprej delovali , hvala bogu. Kar se tiče kupovanja in prodajanja. Če ne moreš kupiti, moraš narediti, zaslužiti ali pa nekaj prodati.

    • zdrej 11:04 27.marec 2022.

      Smo imeli pred leti debato, kako ni pošteno, da velike korporacije odpirajo na Hrvaškem podružnice, in manj plačajo te delavce, kot tiste v lastnih državah in pobirajo dobičke. Vsekakor res. Ampak je tudi res, da so ti delavci bolje plačani ...prikaži več kot v večini drugih služb v državi. Kamoli, da bi bili brezposelni. Na njihovo staro delovno mesto morat priti potem nekdo drug. Skratka kljub neki "nepoštenosti" se zato začnejo stvari razvijati, izboljševati standard. Tako pač mora biti če ni druge opcije.

    • Majazmaja 11:22 27.marec 2022.

      Texon ni bin naprodaj, Pipistrel je pa bil.

    • rd2dmk2 14:25 27.marec 2022.

      še enkrat bom vprašal.. za tiste ki imajo cpu iz zx81. zakaj pipistrel ni mogel kupiti texon ? ste kdaj razmišljali kot podjetnik ? če imaš ideje. če imaš znanje če imaš vizijo potem kupiš tisto kar rabiš da greš ...prikaži več naprej. in zato so banke da ti ( ne priskočijo na pomoč ) ampak da vsi skupaj pridejo naprej. ja tako dela apple . tako dela tesla. tako dela konzum. ja in mimovste so bili sposobni kupiti pol evrope. ampak ok, fantje so rekli dovolj, mi gremo v prerano zasluženi penzjon z miljoni.

    • eminenca 15:20 27.marec 2022.

      rd2, dej si še enkrat preber kaj si spesnil, ker res strelaš kozle, debele kozle ... zakaj so pa mačka tom-a prodal, pa sej bi vzel mau kredita, pa bi kupl en pol microsofta ... ja kje si ti glava ...prikaži več ... lepo so ti razložil, pa še vedno po svoje, trmoglavc do konca (in naprej), dokler zid ne podreš ... nazaj pejt na zx81, pa igrce špilej, ker si še v tistem času

    • eminenca 16:12 27.marec 2022.

      ti misliš, da se kar vse da kupit kadar ti paše, lahko kupiš kakšne delnice, če je firma na borzi, sicer pa KO JE NAPRODAJ ... no pa še tole, kar se tiče mimovrste, lahko samo rečem, da so bili ...prikaži več eno govno in vse najslabše, zjebal so trg s svojim dampingom in cenami, ki so uničile vse manjše trgovce in serviserje ... potem so pa "ubogi reveži" vse skupaj prodal, ne pa da bi kaj kupil, to je bosa in fantje so se posral, zafural in prodal, no to je to

    • rd2dmk2 21:45 27.marec 2022.

      mimgrede.. eminenca.. za microsoft si mogoče že slišal ? no če nisi pa mal okol vpraš.. in kako je ta microsoft prišel do svojega prvega produkta, ki se mu je reklo ms-dos 1.0 za IBM-PC.. pardon ni bil ms-dos, je ...prikaži več bil pc-dos.. kaj porečeš ?ja kupil ga je... in zdej ti meni naštej kaj smo slovenci kupili... mal golfov in in kerga merdžota.. zato da smo ostalo vse prodali. treba je imet idejo, znanje in bit odločen.. pa ustvariš mcdonalds,

    • zdrej 07:31 28.marec 2022.

      @rd2, ok mamo drago NLB in Pipistrela. Pipistrel ima svoj denar v večjem delu blokiran v zgradbi, nekaj ga je verjetno na računih, itd. Textron vrednost 218 miljrd$, pipistrel prodan za 218mio€. Torej NLB težko da kredit 10x firme, ali? ...prikaži več Kar se tiče M$, si kar dobro poglej zgodovino. Ni bilo čisto tako, kot pišeš. Veliki ponavadi kupujejo male. Redko obratno. In ne razumem, kaj ti hočeš doseči s tem pisarjenjem. Človek je ustvaril in pač prodal.

    • rd2dmk2 08:20 28.marec 2022.

      ponavadi ja, samo poglej široko sliko , kaj je iz SLO podjetništva kupilo v tujini. danes lahko beremo o Žitu in Podravki ? mene moti to da podjateja in podjetniki nič ne kupujejo v tujini. čisto nič. najdite en primer ...prikaži več ! dam samo primer Iskre. kot SOZD v Jugi je bila to ogroman firma, ki je delala od komponent pa do ... in danes. prodano na sto koncev. v glavah naših podjetnikov nekaj manjka..oglejte si kako je nastal mcdonalds. zanimivo čtivo.čeravno barabinsko.

    • zdrej 08:37 28.marec 2022.

      Glej imeli smo LDS, imeli smo gospodarstvenike. Vprašaj člane teh skupin, zakaj velike firme Jugoslavije po osamosvojitvi propadale, namesto da bi rasle. Tudi v tujino. Sicer pa da ne bo pomote, so določene firme delale na širitvi v tujino (Iskratel, ...prikaži večl, Krka, NLB, Mercator, ...). So pa v manjšini.

    • rd2dmk2 20:18 28.marec 2022.

      zdrej eno je da ti odpreš svojo podružnico ( primer Magna ) v tujini, drugo pa da kupiš firmo v tujinji in jo pripojiš sebi. dal sem primer podravka je kupila Žito. hm če pomislim zakaj pa žito ni kupil ...prikaži več podravke ? to je moje vprašanje. žal smo imeli politike (in jih imamo še danes na vladi ), ki so podpirali ljudi ki nimajo pojma o gospodarstvu ( MIP za primer ) tu ni Bavčar čisto nič zraven. je pa tale slovenija en tak skoraj lep primer posloavnja vojaškega intendata iz knjige kavelj 22.

    • eminenca 21:04 28.marec 2022.

      rd2 , ti imaš očitno "seznam želja", kaj bi vse kupili, samo za začetek je treba ločit kaj se dogaja na področju zasebnega sektorja in kaj je v državni lasti ... lahko pa začneš pri sebi, kupi nekaj malega, potem ...prikaži več prodaj, kaj večjega kupi, potem pojdi v tujino, pa še tam kaj kupi ... in evo, boš uspel, simpl, ... časi so pa več kot odlični, ker je vse živo naprodaj ... no lahko pa začneš kupoveat kripto valute, pa še to probaj

    • zdrej 21:31 28.marec 2022.

      Bravo eminenca, dober predlog. @rd ok, recimo pipistrel dobi "kredit" države, kupi textronic, kar se kasneje pokaže kot napaka ali katastrofa. Kaj se bo dogajalo v politiki? Levica bi v tem dotičnem primeru pojedla desnico za zajtrk. A bi ti ...prikaži več bil pripravljen tvegati? Glej, Ivo je bil ustvarjalen in inovativen. Ustvaril je veliko. Če je dobil subvencijo, mislim, da je to ena najbolj učinkovitih v teh 30 letih. Namreč milijone je vrnil dejansko v državo.

    • zdrej 21:31 28.marec 2022.

      Upam še na 100 Ivotov v naslednjih 10 letih. Pa socialo je treba poštimat, da se "šleparji" ne bodo več mogli šlepati.

    • rd2dmk2 08:36 29.marec 2022.

      fantje , vi ste zamešali pojme.. to kar se omeja so skladi, ki kopujejo firme, da na hitro zaslužijo. jest govorim o osebi podjetniku, ki ima željo da nekaj ustvari. ja vem da je problem ko prerase iz obrti, ko ...prikaži večo delaš sam pa začneš delat firmo in se v glavnem ukvarjaš z finančno ekonomskimi deli, tvoja žilica v ustvarjanju pa je potunkana nekam na konec skladišča. glede kripto valut , pa zakaj bi kupoval nekaj , ker je enako pičkinemu dimu. ? veste zakaj je bil bitcoin sploh narejen ?

    • rd2dmk2 08:41 29.marec 2022.

      in za dobro jutro in po zajtrku a vi veste kaj je poanta komunizma ? in kdo to poanto komunizma izvaja sedaj ? levica ? ma dejte no mir.. poanta komunizma ni vsem enako, ampak vsakemu po potrebi.. ja učte ...prikaži več se . po potrebi. ja in eni imajo velike potrebe. jahte, bugatiji.. če bi dobro prebrali živalsko farmo ( ja je ena knjiga -samo ) bi vedeli kje je razlika.

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 21:57 26.marec 2022.

    Fašist Boscarol je eden od tistih "podjetnikov", ki se v življenju ni spotil od dela in je vse zaslužil na račun subvencij! Bravo Kordiš, imaš popolnoma prav!

    • AnGus 22:06 26.marec 2022.

      Seveda, saj je splošno znano, da po prejemu subvencije inovativna letala kar sama poletijo... če pokličete takoj: 5 subvencij - 5 letal, 10 subvencij - 15 letal... in sedaj je te subvencije uspešno prodal neumnim Američanom, ki jim ni jasno, ...prikaži več da niso kupili nič drugega kot navadne subvencije!

    • Jernej65 00:33 27.marec 2022.

      Antikrist, zate je Boskarol legenda. Kaj bi ti storil s subvencijami, še rit si ne bi znal ubrisati. Si eden tistih, ki zna samo jezik obračat in ni sposoben drugega, kot žlico prinesti do svojih ust s hrano, ki so ...prikaži več jo zaslužili drugi.

    • Vilno 08:52 27.marec 2022.

      Skoda zgubljat cas za tega bedaka, neki stari impotentni rusofil, pisarjenje gluposti po internetu je vse kar mu ostaja...

    • eminenca 10:47 27.marec 2022.

      dej ti antikrist, nehej strelat v prazno in nehaj brcat v meglo ... marsikdo je edino sposoben delat iz kruga drek, medtem ko obstajajo tudi taki, ki nekaj ustvarijo ... če ti je kaj jasno

    • Avatar Antikrist
      Antikrist 12:58 27.marec 2022.

      @eminenca Ja, lahko je "ustvarjati", če imaš polno rit! In Boscarol jo je imel! Iz državnega korita! Tako bi lahko ustvarjal vsak!

    • Jernej65 13:55 27.marec 2022.

      Antikrist, in kaj si ti ustvaril? Najbrž nič. Ker če bi, ne bi pisal takšnih bedarij. Boscarol nas pelje proti Švici, razni Kordiši pa proti Venezueli. In kaj bi ti izbral?

    • eminenca 15:26 27.marec 2022.

      antikrist, še nekrat za praznoglavce ... "Ja, lahko je "ustvarjati", če imaš polno rit!" ... a sem ti ravno napisal, da lahko s polno ritjo poserješ polno skledo govna al pa nekaj ustvariš in to s polno ritjo ... če ...prikaži več ne bo šlo , se bom še enkrat potrudil, pač ponoviš razred , pa je

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.